• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Iveco TT Assen: Οι αριθμοί!
Στατιστικά στοιχεία που σας ενδιαφέρουν!
Νέα 27/06/2012 - 14:56

Σήμερα το απόγευμα, η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου σηματοδοτεί την έναρξη του 7ου γύρου στην δημοφιλή πίστα του Assen! Έτσι, για μια ακόμη φορά, σας δίνουμε μερικά στατιστικά στοιχεία για να δείτε με άλλο μάτι τον επερχόμενο αγώνα!

 

140 βαθμοί – Ακριβώς το ίδιο σύνολο βαθμών είχε συγκεντρώσει και το 2010 o Jorge Lorenzo, την χρονιά που πήρε το Πρωτάθλημα! Μετά από 6 αγώνες φέτος, ο Ισπανός έχει και πάλι 140 βαθμούς, καθώς δείχνει ικανός να επαναλάβει τον προπέρσινο θρίαμβό του!

 

100 – Ο Esteve TitoRabat, θα κάνει την 100η του εκκίνηση σε GP το Σάββατο! Το ντεμπούτο του το έκανε – ως έκτακτη συμμετοχή – το 2005 στην Βαλένθια και από τότε μετρά 76 εκκινήσεις στην κατηγορία 125cc, ενώ στην Αγγλία έκανε την 23η του εκκίνηση στην Moto2 κατηγορία

 

38 χρόνια – Την ημέρα των κατατακτηρίων στην Ολλανδία, θα έχουν περάσει 38 χρόνια από τότε που ο Kenny Roberts έκανε το ντεμπούτο του στα 250cc, το 1974 στην Ολλανδία, όπου πήρε την pole και τερμάτισε 3ος στον αγώνα.

 

21 – Η νίκη του Lorenzoστην Αγγλία, ήταν η 21η του στην μεγάλη κατηγορία. Για την ώρα λοιπόν, υπολείπεται μιας νίκης μόνο από τους Geoff Duke (4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 500cc), Kenny Roberts (3 φορές Πρωταθλητής) και John Surtees, επίσης 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 500cc

 

21 – H δεύτερη θέση του Stoner στο Silverstone, ήταν η 21η συνεχόμενη φορά που ο Αυστραλός έχει τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα οδηγών. Από την αρχή του Πρωταθλήματος, το 1949, μόνο 3 αναβάτες έχουν περάσει το ρεκόρ του: o Valentino Rossi με 28 συνεχόμενες φορές, ο Jorge Lorenzo με 25 και ο Giacomo Agostini με 22!

 

17 – Στην Αγγλία, οι Lorenzo, Stoner και Pedrosa ανέβηκαν για 17η φορά μαζί στο βάθρο στο MotoGP, γεγονός που τους αναδεικνύει στην μόνη τριάδα οδηγών που έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν!

 

14 – Στο Silverstone είχαμε Ισπανική κυριαρχία, με αναβάτες από την Ιβηρική χερσόνησο να μονοπωλούν την πρώτη θέση του βάθρου! Πρόκειται μάλιστα, για την 14η φορά που Ισπανοί αναβάτες κερδίζουν και τις 3 κατηγορίες GP, ισοφαρίζοντας έτσι την Ιταλία, με τις δυο αυτές χώρες να είναι αυτές που έχουν κερδίσει τις περισσότερες φορές και στις 3 κατηγορίες του Πρωταθλήματος…

 

14 – Ο Crutchlow, όπως είναι πλέον γνωστό, κατάφερε να τερματίσει έκτος στον προηγούμενο αγώνα, αν και ξεκίνησε 20ος… την τελευταία φορά που ένας αναβάτης κατάφερε να κερδίσει τόσες θέσεις στην γραμμή τερματισμού, ήταν το 2007 στην Ιαπωνία και ο “δράστης” ήταν ο Sylvain Guintoli, ο οποίος ξεκίνησε 18ος για να καταλήξει στην 4η θέση!

 

11 χρόνια – Την ημέρα του αγώνα, θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από τότε που ο Jeremy McWilliams κέρδισε στα 250cc, όντας ο τελευταίος Βρετανός οδηγός που κέρδισε σ’ αυτήν την κατηγορία.

 

3 – Ο Jorge Lorenzo έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες στο MotoGP. Αν νικήσει και στο Assen, θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα έχει κερδίσει 4 συνεχόμενους αγώνες! Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που ένας αναβάτης θα έχει κερδίσει 4 ή περισσότερους αγώνες στην μεγάλη κατηγορία, από τότε που ο Rossi είχε κερδίσει 5 συνεχόμενους το 2008!

 

Επόμενο άρθρο »

H NGM αλλάζει από Suter σε FTR!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Οδηγός μας η Βαρκελώνη και το Le Mans!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα