• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: O Stoner στην Pole Position
O Lorenzo ο πιο σταθερός σε ρυθμό.
Νέα 29/06/2012 - 17:06

Η βροχή έπαιξε σημαντικό ρόλο στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Assen, αφού η εμφάνισή της μόλις 10΄ μετά το ξεκίνημα, ανάγκασε τους οδηγούς να μείνουν για το μεγαλύτερο διάστημα μέσα στα γκαράζ των ομάδων - αφού στέγνωσε προσωρινά και μπήκαν στην πίστα για να ξαναβγούν λίγο αργότερα - και μόλις στα τελευταία 5' λεπτά από τα 60' που διαρκεί η διαδικασία για την pole position, ξανα-ξαναβγήκαν για να διεκδικήσουν μια καλή θέση στην εκκίνηση. 

Ο Dani Pedrosa είχε προλάβει να κάνει έναν πολύ καλό γύρο στην αρχή, αλλά όταν στο τέλος όλοι μπήκαν με τα μαλακότερα ελαστικά, ο Casey Stoner ήταν αυτός που οδήγησε εκπληκτικά για δύο γύρους και έγραψε 1:33.713 για να πάρει την 37η pole σε 107 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία. Ο Αυστραλός όμως ακόμη παραπονιέται για το πρόβλημα chattering με την Honda RC213V, ενώ ο 2ος τελικά Pedrosa είπε ότι κάτι έχουν αρχίσει να βρίσκουν και ευελπιστεί ότι στον αυριανό αγώνα μπορούν να πάνε καλά.

Ο Jorge Lorenzo από την πλευρά του έκανε μια τελευταία επίθεση για την ΡΡ αλλά ένα λάθος φρενάρισμα στο τελευταίο εσάκι της πίστας τον άφησε στην 3η θέση. Όμως ο Ισπανός της Yamaha είχε προηγουμένως κάνει πολλούς γύρους σε φοβερό ρυθμό, δείχνοντας ότι σε συνθήκες αγώνα θα είναι και πάλι το φαβορί.

 

Η μεγάλη έκπληξη των Κατατακτήριων ήρθε από το νεοφερμένο Stefan Bradl που έμεινε μόλις 34 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Lorenzo. Ο Γερμανός περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ΜΟΤΟ2 πήρε την καλύτερή του θέση μέχρι τώρα, με μια εκπληκτική οδήγηση στον τελευταίο του γύρο.

Ο Cal Crutchlow έμεινε 5ος, μπροστά από τις Μ1 των Spies & Dovizioso. O Alvaro Bautista δεν κατάφερε στο τέλος να κάνει κάτι καλό και έμεινε στην 8η θέση.

Ο Nicky Hayden ήταν και πάλι η γρηγορότερη Ducati και μάλιστα 3 δέκατα πιο κάτω σε χρόνο από τον Valentino Rossi που στο τέλος δεν κατάφερε κάτι καλό με το μαλακότερο ελαστικό.  

 

Στις CRT μοτοσυκλέτες ο Randy De Puniet κατάφερε να κάνει ένα φοβερό γύρο στο τέλος και να γράψει 1:35.830 με την Aprilia ART. Όμως πιο πίσω τα πράγματα είναι απογοητευτικά, αν σκεφτεί κανείς ότι στην Moto2 o Marquez σημείωσε 1:37.113 και θα μορούσε με αυτό το χρόνο να ξεκινάει 18ος στο MotoGP, με μια μοτοσυκλέτα που κοστίζει 140,000 Ευρώ, σε σχέση με τις 800,000 Ευρώ που κοστίζουν οι CRT!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές, στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto2, KAT: Ισπανική υπόθεση!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring μέχρι το 2016!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα