• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Τα υπέρ και τα κατά!
Τι μας άρεσε και τι όχι από τον 8ο γύρο!
Νέα 11/07/2012 - 13:17

Η Γερμανική πίστα ταιριάζει απόλυτα στον Dani Pedrosa, οι υπεύθυνοι της οποίας θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να τον κάνουν επίτιμο πολίτη αν κερδίσει ακόμα έναν αγώνα εκεί! Από την άλλη, ο Stoner δεν θα έχει και τις καλύτερες των αναμνήσεων από το Sachsenring, αφού το 2006 δεν κατάφερε να αγωνιστεί για ιατρικούς λόγους, ενώ φέτος οι υπεύθυνοι πίστας δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τον αγώνα μετά την πτώση του! Ο Vale είναι κάπου στην μέση…! Ωστόσο, μετά την συνάντηση με τους ιθύνοντες της Audi, θα του αρέσει λίγο περισσότερο στην Γερμανία!

 

Στα θετικά η πρώτη – επιτέλους – νίκη του Dani την φετινή σεζόν! Εφαλτήριο για κάτι καλύτερο; Μακάρι, για τον Ισπανό οδηγό της Honda, ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεφύγει από τις σκιές των Lorenzo και Stoner για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο… επίσης πολύ δυνατός και ο Dovizioso, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του το μέτριο ξεκίνημα της αρχής και με τα δυο συνεχόμενα βάθρα (έστω κι αν έπρεπε να πέσει ο Stoner για να σπάσει η τριάδα της κορυφής) βαδίζει εκ του ασφαλούς προς μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα!

 

Στα κατά ο Γιαπωνέζος κατασκευαστής ελαστικών… δυστυχώς, στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού των δυο τροχών, όλοι είναι ίσοι στα μάτια της Bridgestone, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο επιλογών στους οδηγούς. Η ισονομία είναι καλή, αλλά χωρίς την ελευθερία επιλογών αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο…

 

Στις εκπλήξεις η πολύ καλή παρουσία του “Γιατρού” την ημέρα του αγώνα! Ο Vale ήταν χαμένος στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες, ωστόσο την Κυριακή ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέτυχε την καλύτερή του εμφάνιση στο στεγνό! Το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον, ιδιαίτερα και μετά τις διαβεβαιώσεις της Audi προς τον Rossi! Βίοι παράλληλοι Rossi – Σίσση! Όχι, δεν λέμε ότι ο νεαρός Έλληνας αναβάτης έχει φτάσει στα επίπεδα του Ιταλού πολύ-Πρωταθλητή, ωστόσο αυτό το Σ/Κ ακολούθησε πιστά τα βήματά του! Ο Θανάσης ήταν κάτω του μετρίου στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες, ωστόσο την ημέρα του αγώνα οδήγησε πολύ καλά και σκαρφάλωσε από 21ος στην 9η θέση!

 

Στην κατηγορία το λάθος, φιγουράρει ο Casey Stoner! Βέβαια, το πραγματικό λάθος του Stoner έγινε στην αρχή του τελευταίου γύρου, όταν έχασε λίγο έδαφος από τον Dani… αυτό ανάγκασε τον Αυστραλό να πιέσει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια και να πέσει στην προτελευταία στροφή!

 

«Θα χρησιμοποιήσω το μαλακό ελαστικό στο αγώνα… είμαι 90% βέβαιος…», δήλωνε ο Jorge πριν τον αγώνα… φαίνεται όμως ότι αυτό το 10% ήταν αρκετό για την Bridgestone να του αλλάξει γνώμη!

 

 

 

Εμπνευσμένο από το κείμενο του Matteo Aglio στο gpone.com

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Μια νίκη δεν μας δίνει τον τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Φωτογραφικό Αφιέρωμα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα