• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με ρεκόρ ο Pedrosa την pole!
Κάτι λείπει από τον Stoner!
Νέα 14/07/2012 - 20:52

O Dani Pedrosa ήταν εκπληκτικός και δείχνει να έχει ανέβει ψυχολογικά μετά την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα! Ο Ισπανός – που πρόσφατα ανανέωσε για άλλα δυο χρόνια με την Honda – κατάφερε να συντρίψει το ρεκόρ πίστας (το κατείχε από πέρυσι ο Stoner με 1.48.034) κατά 8/10 περίπου, σταματώντας το χρονόμετρο στα 1.47.284 και κατακτώντας μια pole position που του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται την δεύτερή του νίκη αύριο!

 

«Οπωσδήποτε κάναμε άλλο ένα βήμα προόδου σήμερα και το ότι πήραμε την pole εδώ, είναι φανταστικό, αν και για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι στην πρώτη σειρά!» δήλωσε ο Ισπανός άσος. Στην συνέχεια μίλησε για τον αυριανό αγώνα, χωρίς να ξεχάσει τον μεγάλο του αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τον – άτυχο σήμερα – Jorge Lorenzo! «Το πρωί τα πήγαμε καλά και το απόγευμα ανταπεξήλθαμε ιδανικά όταν όλοι άρχιζαν να ρίχνουν τους χρόνους τους! Αύριο ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος… έξω έχει πολύ ζέστη και ο ρυθμός θα είναι καταιγιστικός, αν κρίνουμε από τους χρόνους σήμερα. Είμαι ικανοποιημένος με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας μου, βελτιωθήκαμε ως προς την πρόσφυση και αισθάνομαι πολύ σίγουρος… όμως πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, διότι ο Jorge έχει φανταστικό ρυθμό!»

 

Σήμερα το απόγευμα τίποτα δεν φάνηκε να πήγαινε καλά για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Casey Stoner, ο οποίος δεν κατάφερε – για δεύτερη φορά φέτος – να μπει στην πρώτη σειρά. Ο Αυστραλός προβληματίζεται πολύ με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του όλο το Σ/Κ και το ίδιο συνέβη και στις κατατακτήριες κι έτσι αύριο θα ξεκινήσει από την 5η θέση…

 

«Κάτι μας λείπει αυτό το Σ/Κ! Ειδικά στις μεγάλες στροφές, πολύ απλά δεν μπορούμε να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να στρίψει και δεν μπορούμε να αποφύγουμε το chattering στην έξοδο… χάνουμε μερικά δέκατα σε κάθε κομμάτι, βέβαια αν καταφέρουμε και ρυθμίσουμε την μοτοσυκλέτα για έναν τομέα της πίστας, τότε όλα θα πάνε καλά… έχουμε ακόμα το ζέσταμα αύριο για να βελτιώσουμε το στήσιμό μας και να ρυθμίσουμε μερικά από τα αδύναμα σημεία μας. Αν τα καταφέρουμε τότε ίσως έχουμε μια ευκαιρία. Δεν ανησυχώ τόσο για την δεύτερη σειρά, ελπίζω άλλωστε να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα και να κρατηθούμε με τους μπροστά αναβάτες, ωστόσο – ειλικρινά – ο Jorge και ο Dani είναι σε άλλο επίπεδο…!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ένα τεχνικό λάθος στοίχισε στον Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Pole δώρο της Yamaha στον Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα