• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Pole δώρο της Yamaha στον Pedrosa
Bλάβη για Yamaha, ανάσταση για Ducati χάρη στον Barbera!
Νέα 14/07/2012 - 17:57

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Άκης Τεμπερίδης


Τα προγνωστικά ήταν υπέρ του Lorenzo για την pole position στο ιταλικό GP, όμως μία ηλεκτρονική βλάβη στη Yamaha του στην τελευταία στροφή πριν από την ευθεία, χάρισε στον Dani Pedrosa τη δεύτερη pole του για το 2012.

 

Ο Lorenzo έδειχνε στον τελευταίο του χρήσιμο γύρο να βελτιώνει τον ήδη εκπληκτικό χρόνο του Pedrosa (1’47.284) και επέστρεψε στα πιτς θυμωμένος με το 2ο χρόνο της ημέρας (1’47.423). Να τονίσουμε ότι ο Pedrosa συνέντριψε το απόλυτο ρεκόρ πίστας - που είχε ο Stoner από την περυσινή pole - κατά οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

 

Προς έκπληξη όλων, δεν ήταν δύο οι Ισπανοί στη μάχη με το χρονόμετρο σήμερα αλλά τρεις. Με μοτοσικλέτες τριών διαφορετικών κατασκευαστών, εκ των οποίων μάλιστα η μία ιδιωτική.

Ένας εκπληκτικός Hector Barbera πήρε προσωρινά την pole και κέρδισε την 3η θέση στην εκκίνηση με χρόνο 1’47.545, 0,26” πιο αργός από τον Pedrosa. Η επίδοσή του αν μη τι άλλο βάζει τα γυαλιά στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati αποδεικνύοντας ότι στο Mugello η ιταλική μοτοσικλέτα δεν υστερεί δραματικά από τις Honda και Yamaha.Τουλάχιστον σε απόλυτη ταχύτητα σε ένα γύρο...

 

Με τη δική του επίδοση (1’47.671) - την 4η καλύτερη της ημέρας - ο Nicky Hayden επισφραγίζει την ανοδική πορεία όλων των Ducati εκτός μίας, του Valentino Rossi. Ο Ιταλός απογοήτευσε για μία ακόμα φορά τους οπαδούς του που ήρθαν ντυμένοι στα κίτρινα να τον εμψυχώσουν στο Mugello. Ενώ ο Hayden πετούσε (και κυριολεκτικά χάρη σε ένα εκπληκτικά ελεγχόμενο highsiding στο τελευταίο ες) γράφοντας χρόνους σχεδόν κορυφής, ο Rossi έμεινε 10ος, 1,2” πιο αργός από τον poleman και 8 δέκατα από τον Αμερικανό ducatista.

 

O Stoner - ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το set-up και τα ελαστικά - δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον 5ο χρόνο της ημέρας (1’47.679), παρότι περνούσε συναρπαστικά - όπως συνηθίζει - πάνω από τα εσωτερικά κερμπ. Συναρπαστική ήταν και η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της ομάδας Tech 3. Ο Crutchlow την κέρδισε σήμερα, παρά την πτώση που είχε στην πρώτη στροφή, με διαφορά 2 χιλιοστών(!) από τον Dovizioso. Και οι δύο οδήγησαν εκπληκτικά τις Yamaha τους, αφήνοντας στην 8η θέση τον Bradl, τον τελευταίο αναβάτη που κατέβηκε το 1’48 (1’47.875 ο χρόνος του). Ο Γερμανός έδειχνε να χάνει στο πρώτο split μια και μετά τις στροφές arrabiatia ήταν ο ταχύτερος όλων.

 

Πικρή γεύση άφησε στον Spies η σημερινή μέρα. Ο Αμερικανός ενώ έδειξε να έχει βρει τη ρύθμιση που θα τον ανέβαζε στην 2η σειρά εκκίνησης, λόγω μίας πτώσης στην κατηφορική φουρκέτα Corentaio, δεν μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του. Οι τελικές ταχύτητες των μοτοσικλετών στην ευθεία δεν έσπασαν το ρεκόρ που είχαν τα 800άρια από το 2011. Η μοτοσικλέτα με τη μεγαλύτερη τελική στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν η Ducati του Hayden (343,4 χλμ./ώρα), του Lorenzo (342,7) και του Pedrosa (342,5).


Αναλυτικά οι χρόνοι και η κατάταξη των αναβατών, στο κάτω μέρος της σελίδας!

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Με ρεκόρ ο Pedrosa την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: Ο εκπληκτικός Vinales την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα