• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Moto3: Φοβερός Vinales στέρησε την νίκη από τον Fenati!
Εκπληκτική μάχη για την πρωτιά, άτυχος ο Σίσσης αποσύρθηκε με βλάβη
Νέα 15/07/2012 - 14:19

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός στα τελευταία του λεπτά και αντάμειψε όλους τους φιλάθλους στις εξέδρες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθόλη την διάρκειά του και μεγάλη αγωνία στο τέλος!

 

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε ο Khairudin, με τον αναβάτη από την Μαλαισία να παίρνει αμέσως σχεδόν το προβάδισμα και να οδηγεί την κούρσα μαζί με τον Vazquez! Ο Alex Rins και ο Vinales ακολουθούσαν κατά πόδας. Στον δεύτερο μόλις γύρο είχαμε το πέσιμο του Rossi, ο οποίος παραλίγο να παρασύρει μαζί του και τον Danny Kent. Στην συνέχεια, πολύ δυνατά μπήκε στην μάχη ο νεαρός Ιταλός Fenati, ο οποίος πήρε το προβάδισμα, μπροστά από τον Cortese που είχε ανέβει κι αυτός.

 

Πιο πίσω, είχαμε ακόμα δυο αναβάτες που έπεσαν και αποσύρθηκαν από τον αγώνα, ο πρώτος ήταν ο Moncayo και ο δεύτερος ο Luis Salom. Με 15 γύρους να απομένουν, οι Rins, Cortese και Vazquez πέρασαν στις πρώτες θέσεις, όταν την ίδια στιγμή, ο αγώνας τελείωνε άδοξα για τον Θανάση Σίσση, με μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του. Ο νεαρός αναβάτης ξεκίνησε καταπληκτικά τον αγώνα και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατόρθωσε με 2 τρομερούς γύρους να κάνει ένα θεαματικό άλμα από την 29η θέση, όπου ξεκίνησε, στην 11η! Ο ρυθμός του ήταν φανταστικός, αλλά πολύ γρήγορα τον πρόδωσε η ΚΤΜ του και τον ανάγκασε να αποσυρθεί. Πάντως ο εκπληκτικός τρόπος που οδήγησε δεν πέρασε απαρατήρητος στα paddock

 

Πίσω στον αγώνα, οι περισσότερες προσπεράσεις γίνονταν στην πρώτη στροφή στο τέλος της μεγάλης ευθείας και εκεί ήταν που ο Vinales κατάφερε και πάλι να πάρει το προβάδισμα. Την ίδια χρονική στιγμή έπεσε και ο Oliveira, καθώς πίεζε κυνηγώντας το γκρουπ των οδηγών μπροστά. Πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του, πέρα από τον Σίσση, αντιμετώπισε και ο Jonas Folger στον 13ο γύρο. Δυο γύρους αργότερα, ένας ακόμα Ιταλός έκανε την επίθεσή του και βρέθηκε στις πρώτες θέσεις, οδηγώντας την κούρσα μαζί με τον Fenati, προς μεγάλη ευχαρίστηση του κοινού!

 

Έτσι, στις μπροστινές θέσεις είχε σχηματιστεί ένα γκρουπ από 7 αναβάτες, οι οποίοι τα έδιναν όλα, αλλάζοντας μεταξύ τους θέσεις και παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο! Πιο πίσω, ο Khairuddin – μετά το απίστευτο ξεκίνημά του – περιορίστηκε να οδηγεί την ομάδα οδηγών που πάλευαν για την 8η θέση. Λίγο αργότερα, ο Vinales έκανε την κίνησή του, πήρε την πρωτοκαθεδρία και προσπάθησε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Ωστόσο, οι Cortese και Rins έκαναν ό,τι καλύτερο για να μείνουν κοντά του. Η μάχη είχε ανάψει για τα καλά και ο Fenati δεν έδειχνε διατεθειμένος να μείνει απ’έξω! Ο νεαρός Ιταλός επανήλθε και έφτασε τους Vinales και Cortese στην κορυφή!

 

Τέσσερεις γύροι απέμεναν, όταν ο Fenati πέρασε δεύτερος και άρχιζε να κυνηγά και να πιέζει φοβερά τον Vinales, με το πλήθος στις κερκίδες να πανηγυρίζει! Λίγο πίσω τους ήταν ο Cortese, ο οποίος τους καταδίωκε από την 3η θέση. Το τρίο έμενε κοντά και μπήκαν σχεδόν μαζί στον τελευταίο γύρο, όταν ο Cortese έκανε την επίθεσή του στην πρώτη στροφή, χωρίς να τα καταφέρει και επιτρέποντας στον Fenati να περάσει πρώτος! Ο Vinales απάντησε αμέσως, με τον Cortsese να παίρνει γενναία την δεύτερη θέση! Οι τρεις τους μπήκαν στην τελευταία ευθεία σχεδόν δίπλα-δίπλα και οι θεατές στην εξέδρα κρατούσαν την ανάσα τους!

 

Στο τέλος, ήταν ο Vinales που κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού πρώτος, αφήνοντας πίσω του, με διαφορά 0.020 δευτ.!, τον Fenati και στην 3η θέση τον Cortese! Ο τελευταίος διατηρεί την πρώτη θέση του στην βαθμολογία, αν και με την νίκη του αυτή ο Vinales έχει μειώσει την διαφορά στους 9 βαθμούς!

 

Αναλυτικά η κατάταξη και οι χρόνοι των αναβατών της Moto3, στο κάτω μέρος της σελίδας!

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2: Αποθέωση Iannone στον αγώνα!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Warm up, ο Lorenzo δείχνει τα δόντια του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα