• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Moto2: Αποθέωση Iannone στον αγώνα!
Espargaro και Luthi στο βάθρο, 5ος ο Marquez!
Νέα 15/07/2012 - 15:20

Στον σημερινό 9ο αγώνα της μεσαίας κατηγορίας, ο Marc Marquez ήταν αυτός που ξεκίνησε πολύ καλά, ακολουθούμενος πολύ κοντά από τον Espargaro και τον Bradley Smith. Η ατυχία χτύπησε από πολύ νωρίς τον Corti, o οποίος βγήκε εκτός πίστας και έχασε αρκετές θέσεις. Οι πτώσεις δεν έλειψαν από την αρχή κιόλας του αγώνα, με πρωταγωνιστές τους De Angelis και Neukirchner Λίγο αργότερα, ο Espargaro παραλίγο να χτυπήσει τον πίσω τροχό του Nakagami, όταν μπήκε πολύ δυνατά στην πρώτη στροφή, ωστόσο κατάφερε να αποφύγει την πτώση παρά τρίχα!

 

Αφού δεν έπεσε, ο Nakagami εξαπέλυσε μια φοβερή επίθεση και βρέθηκε στην 2η θέση να καταδιώκει τον Luthioοποίος έδειχνε δυνατός ήδη από το ζέσταμα – με τους Marquez και Iannone να είναι κοντά τους. Ο Γιαπωνέζος ήταν πραγματικά απίστευτος και κατάφερε να περάσει πρώτος στον επόμενο γύρο! Την ίδια στιγμή είχαμε κι άλλες πτώσεις, με πρώτον τον Andreozzi και στην συνέχεια τον Mike di Meglio.

 

Οι πτώσεις των αναβατών δεν είχαν σταματημό, καθώς στον 13ο γύρο ήταν η σειρά του Axel Pons να πέσει και το ίδιο συνέβη και με τον Xavier Simeon, ενώ η Elena Rossel αποσύρθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Εν τω μεταξύ, η μάχη μπροστά αποκτούσε περισσότερο ενδιαφέρον, με τον Luthi να περνάει μπροστά, ενώ ο Marquez – σιγά αλλά σταθερά – σκαρφάλωσε στην 3η θέση, μπροστά από τον Iannone. Λίγο αργότερα, ο τελευταίος θα έχανε ακόμα μια θέση – από τον Espargaro – προς απογοήτευση του κοινού στις εξέδρες.

 

Στην συνέχεια, ο Espargaro αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι καλό και με μια ωραία κίνηση πέρασε τον Marquez και στην συνέχεια κατάφερε αρπάξει την δεύτερη θέση από τον εκπληκτικό Nakagami. Εννέα γύροι απέμεναν, όταν ο Corsi βγήκε εκτός πίστας, καταφέρνοντας, όμως, να επανέλθει στον αγώνα. Έναν γύρο αργότερα είχαμε μια τρομερή μάχη ανάμεσα στον πολύ αποφασισμένο Luthi και τον φοβερό Espargaro! Οι δυο τους σχεδόν ακουμπούσαν τα φέρινγκ τους, πάλευαν για την πρωτιά και πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις στους θεατές! Από την μονομαχία τους, ο Ισπανός ήταν αυτός που βγήκε νικητής, ενώ λίγο μετά παραλίγο να είχαμε ακόμα μια πτώση, του Marquez, ο οποίος πίεζε δυνατά για κάτι καλό! Αυτός που δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση ήταν ο Elias, με την σημαία να σηκώνεται προσωρινά εξαιτίας λαδιού στην πίστα.

 

Προς το τέλος του αγώνα, ο Espargaro άρχιζε να χτίζει μια διαφορά, με τον Iannone να επανέρχεται δυνατός στο προσκήνιο, να περνάει τον Luthi και να κυνηγά τον Ισπανό για την πρώτη θέση! Στους δυο τελευταίους γύρους ο Iannone ήταν πίσω ακριβώς από τον Espargaro, με τον Luthi να κάνει το λάθος και να υπονομεύει ο ίδιος την συγκλονιστική του προσπάθεια. Ωστόσο το λάθος του αυτό του στέρησε χρόνο και όχι θέσεις, καθώς παρέμεινε τρίτος. Λίγο αργότερα το πλήθος στις εξέδρες ξέσπασε σε τρελούς πανηγυρισμούς, όταν ο Iannone κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, προμηνύοντας έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τελευταίο γύρο!

 

Εν τέλει ο Iannone κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να πάρει μια πολύτιμη νίκη μπροστά στους οπαδούς του, αφήνοντας πίσω του τον Espargaro και τον LuthiSmith ακολούθησε 4ος, ενώ ο Marquez κατέλαβε την 5η θέση, διατηρώντας παράλληλα μια διαφορά της τάξεως των 34 βαθμών από τους Espargaro και Iannone που ισοβαθμούν!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα της μεσαίας κατηγορίας στο συνοδευτικό αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Lorenzo o θριαμβευτής

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: Φοβερός Vinales στέρησε την νίκη από τον Fenati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα