• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗΠΑ ΕΔ1: Ξεχώρισαν οι Pedrosa & Lorenzo
O Rossi πολύ πίσω -1.8'' 7ος
Νέα 27/07/2012 - 23:18

Η πίστα της Laguna Seca φιλοξενεί τον 10ο αγώνα του πρωταθλήματος και οι Ελεύθερες Δοκιμές 1 έγιναν με αρκετό κρύο και τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στον αέρα και μόλις στους 19 στην άσφαλτο, γεγονός που περιόρισε όλους τους οδηγούς στη χρήση των μαλακότερων ελαστικών. 

Από την αρχή ο Dani Pedrosa που έχει στη διάθεση του και το νέο πλαίσιο με το νέο κινητήρα της Honda, κατέβαζε συνεχώς χρόνο και στο τέλος πήρε την 1η θέση με 1:21.424 που είναι πολύ καλός χρόνος για πρωί και την πίστα ακόμη “βρώμικη”, αφού είναι λιγότερο από ένα δέκατο πάνω από το ρεκόρ πίστας που είχε πετύχει το 2010 ο Stoner.

O Jorge Lorenzo με την Yamaha M1 πλησίασε πολύ κοντά, με μια σειρά γρήγορων γύρων, αλλά τελικά τον χωρίζουν 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον συμπατριώτη του.

 

Ο Casey Stoner που έχει μόνο το νέο κινητήρα και όχι το νέο πλαίσιο, το οποίο απέρριψε στις δοκιμές του Mugello, έμεινε 4 δέκατα πίσω και παραλίγο να χάσει και την 3η θέση από τον Ben Spies που οδήγησε με κέφι την Μ1 μπροστά στους συμπατριώτες του.

Οι Dovizioso & Crutchlow έδωσαν τη δική τους εσωτερική μάχη με το χρονόμετρο και είναι στις θέσεις 5 & 6, αλλά πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

 

Ο Valentino Rossi την τελευταία στιγμή έκανε έναν καλό γύρο με την Ducati GP12, που παρά τις μικρές αναβαθμίσεις στον κινητήρα, δεν κατάφερε να πλησιάσει πιο πολύ από 1.792 δευτερόλεπτα τον πρώτο! Τεράστια διαφορά για την πιο μικρή πίστα της σεζόν με μήκος μόλις 3.610 μ. Πάντως στην μόλις 453 μ. ευθεία της πίστας ο Rossi “έπιασε” 266.9 χλμ/ώρα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ πίστας σε τελική που έχει επίσης με Ducati o Stoner από το 2010!

Ο ομόσταυλός του Hayden, παρά το κέφι του λόγω της επίσημης ανακοίνωσης από την Ducati της ανανέωσης της συνεργασίας – την οποία αποκλειστικά ανακοινώσαμε από το site μας στο Mugello - έμεινε στην 9η θέση, πίσω από τον Bradl που πήρε την 8η.

Ο Alvaro Bautista για 3ο συνεχόμενο αγώνα μένει σημαντικά πίσω, κάτι καθόλου καλό για το μέλλον του στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Karel Abraham που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά το σπάσιμο των δακτύλων του αριστερού του χεριού, πήρε την 13η θέση, με διαφορά 3.791 δευτερόλεπτα, ενώ ο Toni Elias που αντικαθιστά τον τραυματία Barbera, είχε μια “τραυματική” εμπειρία μένοντας στην 15η θέση 4.392 δευτερόλεπτα από την κορυφή, σε μι απίστα που την ξέρει!

Ο Τεξανός Colin Edwards με την Suter-BMW είναι η πρώτη από τις CRT μοτοσυκλέτες, στην σεβαστή 11η θέση!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές κάθε οδηγού!

 

Επόμενο άρθρο »

ΗΠΑ ΕΔ2: Φοβερός χρόνος από τον Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Το κράνος του Hayden για τη Laguna Seca

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα