• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗΠΑ Κατατ.: Τρομερή μάχη Lorenzo – Stoner
Έσπασε τρεις φορές το απόλυτο ρεκόρ πίστας
Νέα 29/07/2012 - 03:36

H Laguna Seca πρόσφερε ένα καταπληκτικό φινάλε στη διαδικασία των Κατατακτήριων Δοκιμών, αφού στα τελευταία λεπτά το ρεκόρ πίστας έσπασε τρεις φορές, από τους Lorenzo & Stoner, με τελικό νικητή τον Ισπανό, που θα ξεκινήσει από την pole position για 3η φορά φέτος. 

Ο Lorenzo είχε πάρει την pole στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς και μετά ο Stoner απάντησε με 4 pole, διατηρώντας μέχρι τώρα την πρωτοπορία στη σχετική βαθμολογία η οποία θα προικοδοτήσει τον τελικό νικητή με ένα αυτοκίνητο “Μ” της BMW.

 

O Jorge Lorenzo μπήκε ορεξάτος στην πίστα και ήδη από το 7ο λεπτό – από τα 60 που διαρκούν οι Κατατακτήριες – κατέβασε το χρόνο στο 1:20.899 και έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για όλους. Ο Dani Pedrosa κατάφερε να αντιδράσει άμεσα με 1:20.906, αλλά μετά και οι δύο ασχολήθηκαν με τις ρυθμίσεις για τον αγώνα και τις δοκιμές των ελαστικών και έτσι χρειάστηκαν 43' λεπτά χωρίς καμία αλλαγή στην κορυφή, μέχρι το 50ο λεπτό που η Yamaha M1 του Ισπανού κατέβασε κι άλλο το χρόνο του.

Στο 53ο λεπτό με το ίδιο πίσω λάστιχο ο Lorenzo σπάει το απόλυτο ρεκόρ πίστας που είχε ο Stoner από το 2008, με το μαλακό λάστιχο του ενός γύρου τότε.

 

Ο Stoner που εντωμεταξύ είχε αφιερώσει όλο το χρόνο του στην επίλυση των προβλημάτων με τις ταλαντώσεις, μπήκε στην πίστα με το μαλακό λάστιχο και έπεσε σε κίνηση, μέχρι που στο 58ο λεπτό ξαναπήρε πίσω το δικό του ρεκόρ και με 1:20.628 φαινόταν ότι θα πάρει την 5η του φετινή pole.

O Lorenzo αντίστοιχα βρήκε κίνηση στην πρώτη του προσπάθεια να απαντήσει και πάλι και στο ξεκίνημα του τελευταίου του γύρου έχασε σχεδόν δύο δέκατα στις δύο πρώτες ενδιάμεσες χρονομετρήσεις. Όμως με τρομερά ομαλό τρόπο οδήγησης στην περίφημη Corkscrew και στην 11η στροφή της πίστας, κατάφερε να γράψει 1:20.554 και να πάρει πάλι το ρεκόρ και την πρώτη θέση στην αυριανή (σημερινή) εκκίνηση. Είναι η 4η συνεχόμενη pole position στην πίστα της Laguna Seca για τον Ισπανό!

 

Ο Dani Pedrosa από την πλευρά του δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο που είχε πετύχει στην αρχή και έτσι έμεινε 3ος και ο μόνος από τους υπόλοιπους που κατέβηκαν κάτω από το 1'21'' αφού ο 4ος υποψήφιος για έναν καλό χρόνο, ο Ben Spies έπεσε στην 2η προσπάθειά του για καλό χρόνο και έμεινε 4ος.

Λίγο πίσω του ο Cal Crutchlow πέρασε τον ομόσταυλό του Andrea Dovizioso, που είναι ο τελευταίος οδηγός με διαφορά μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Ο Alvaro Bautista πέρασε για 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Nicky Hayden, που με τη σειρά του πέρασε για 19 χιλιοστά τον Stefan Bradl.

 

O Valentino Rossi έκανε απογοητευτική εμφάνιση και έμεινε 8 δέκατα πίσω τους και 1.990 πίσω από τον Lorenzo, διαφορά που είναι τεράστια για μια τόσο μικρή πίστα. To μόνο θετικό της εμφάνισής του είναι η ισοφάριση του χθεσινού ρεκόρ τελικής του Stoner, με 268.1 χλμ/ώρα.

Μάλιστα ο Randy de Puniet που είναι ο πρώτος από τις CRT μοτοσυκλέτες είναι μόλις 0.342 του δευτερολέπτου πίσω του.

Απογοητευτική και η επανεμφάνιση του Toni Elias στη μεγάλη κατηγορία, στη θέση του Barbera, αφού πήρε την 17η θέση με διαφορα 3.3'' από τον 1ο.

Τέλος η έκτακτη συμμετοχή του Steve Rapp με την Attack Ρerformance – Kawasaki, δεν κατάφερε να προκριθεί για τον αγώνα, αφού για 7 δέκατα του δευτερολέπτου έμεινε εκτός του 107% του χρόνου του Lorenzo.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές κάθε οδηγού!

 

Επόμενο άρθρο »

Νέο video από την Yamaha USA!

« Προηγούμενο άρθρο

HΠΑ ΕΔ3: Απίστευτος χρόνος από τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα