• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Furusawa το κλειδί στην υπόθεση Rossi
Ο Ιάπωνας δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Ducati
Νέα 08/08/2012 - 11:20

O Masao Furusawa ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ομάδα της Yamaha και ο πιο κοντινός του Valentino Rossi, αφού το δίδυμο έκανε τις μεγάλες επιτυχίες από το 2004 και μετά. Ο μεγάλος αυτός Ιάπωνας αρχιμηχανολόγος συνταξιοδοτήθηκε και αποσύρθηκε οικειοθελώς από την ενεργό δράση στο τέλος του 2010, όταν ο Rossi έφυγε για την Ducati.  

 

Τώρα η Ιταλική εταιρία προσκάλεσε τον Furusawa στην Ιταλία και του ζήτησε τη βοήθειά του, όπως διαβάζουμε στο περιοδικό MOTOGP WORLD στο τεύχος #35 που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα όλης της Ελλάδας, σε κείμενο που γράφτηκε πριν 10 ημέρες. Στο κείμενο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής:

“Ο ίδιος ο Furusawa στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στον Yoda όταν είχε εγκαταλείψει την Yamaha για τα μάτια της Kawasaki, την οποία έβαλε στο MotoGP τότε, λέγοντας ότι: “Αυτό δεν ταιριάζει σε αυτά που κάνει ένας Samurai”. Άρα πως ένας Samurai τώρα θα διδάξει την τέχνη του στους Ιταλούς;

Η απάντηση στο ερώτημα ήρθε χθες μέσω Ιαπωνίας, από έναν δημοσιογράφο που πήγε στο Kyoto και μίλησε με τον Furusawa. Ο Ιάπωνας είπε:

“Ο Preziosi μου είπε “Εγώ απλά θέλω να κάνω τη μοτοσυκλέτα μας καλύτερη. Δεν με νοιάζει το αν χάσω τη θέση μου”. Αυτός έχει το πραγματικό πνεύμα των Samurai!” Σημαντική η δήλωση και από τις δύο πλευρές: Ο Ιάπωνας παραδέχεται ότι ο Ιταλός έχει το πνεύμα των Samurai και ο Ιταλός από την πλευρά του παραδέχεται ότι δεν τα έχει καταφέρει μόνος του και ζητά βοήθεια από έναν εμπνευσμένο Ιάπωνα.

 

Όμως δυστυχώς για την Ducati ο Samurai Furusawa δεν δέχτηκε τελικά την πρόταση, προφανώς επειδή θεώρησε ότι έτσι θα πρόδιδε την πρώην εταιρία του. Η απάντηση που είπε στον Ιάπωνα δημοσιογράφο είναι ότι δεν θα βρεθεί πίσω στο paddock επειδή: “προτιμώ μια ήσυχη ζωή. Γι' αυτό πήγα στο Kyoto από την Iwata".

Η άρνηση αυτή του Furusawa σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Rossi, που όλα δείχνουν ότι αφήνει την Ducati.

 

Επόμενο άρθρο »

H Ducati ετοιμάζει τον αντι-Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Τελειωμένη υπόθεση ο Rossi στην Yamaha;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα