• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
24h Le Mans: H Kawasaki κέρδισε για 3η φορά
Το Πρωτάθλημα Αντοχής πήγε στην Suzuki S.E.R.T.
Νέα 09/09/2012 - 18:37

H SRC Kawasaki συμπλήρωσε 844 γύρους στην πίστα του Le Mans, μέσα σε 24 ώρες, κερδίζοντας τον γνωστό και θρυλικό αγώνα, τον τελευταίο φετινό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, με οδηγούς τους Julien Da Costa, Gregory Leblanc και Olivier Four. 

H Kawasaki ZX10R και τα λάστιχα της Pirelli δούλεψαν άψογα για 24 ώρες, μαζί οι αλλαγές οδηγών και ο ανεφοδιασμός έγιναν τέλεια και η Γαλλική ομάδα κέρδισε για 3η φορά τον φοβερό αυτό αγώνα που πιέζει στα όρια τις αντοχές ανθρώπων και μηχανών.

Με ίδιους γύρους 844, αλλά 1'02'' διαφορά στη 2η θέση τερμάτισε η ομάδα S.E.R.T. με την Suzuki GSX-R1000 που οδήγησαν οι Vincent Philippe, Anthony Delhalle και Takuya Tsuda. Η επίσης Γαλλική ομάδα με αυτόν τον τερματισμό συμπλήρωσε 128 βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κέρδισε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Τίτλο, παρά την πίεση από την Βελγική ομάδα BMW Motorrad France THEVENT, που με τους Damian Cudlin, Erwan Nigon και Sébastien Gimbert προσπάθησε πολύ, αλλά τελικά η S1000RR έμεινε στους 840 γύρους και το τρίτο σκαλί του βάθρου, για να πάρει τελικά τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η Yamaha GMT 94 Michelin, με τους David Checa, Kenny Foray και Mathieu Lagrive, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με τον Ισπανό οδηγό πάνω στην Yamaha R1, με 1:38.562, αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση με 839 γύρους, κερδίζοντας παράλληλα με 98 βαθμούς την 3η θέση του Πρωταθλήματος.

Ένα βαθμό πίσω στην κατάταξη και μια θέση πίσω στον τερματισμό έμεινε η ομάδα Honda TT Legends με τους John McGuiness, Cameron Donald και Mathieu Gines, που συμπλήρωσαν 828 γύρους με την Honda CBR1000RR.

Ωραίος αγώνας, έντονος συναγωνισμός και οι κορυφαίες ομάδες ήδη ξεκινούν τις σκέψεις για το Πρωτάθλημα του 2013!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Video από το Nurburgring

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Γερμανία 2ος Αγ.: 1ος ο Davies, έπεσαν Biaggi & Melandri

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα