• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano Moto3: Θριαμβευτής ο Cortese!
Στο βάθρο Salom-Fenati, 10ος ο Σίσσης!
Νέα 16/09/2012 - 14:06

Στο ξεκίνημα του 12ου αγώνα της φετινής χρονιάς, για την μικρή κατηγορία, ο Cortese ήταν αυτός που ξεχώρισε, ενώ στο τέλος του grid είχαμε πολλαπλές πτώσεις με πρωταγωνιστές τους Webb, Calia, Techer και Pedone! Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στον επόμενο γύρο, την ίδια μοίρα είχε και ο Iwema!

 

Πίσω στον αγώνα, ο νεαρός Fenati έδειχνε να έχει πολλά κέφια μπροστά στους οπαδούς του και πολύ γρήγορα ανέβηκε θέσεις για να πάρει την πρωτιά από τον Cortese! Εν τω μεταξύ, οι πτώσεις συνεχίστηκαν και αυτοί την φορά την άσφαλτο "δοκίμασαν" οι Morciano, Valtulini και ο Alex Marquez. Παράλληλα, στις μπροστινές θέσεις βλέπαμε ωραίες εναλλαγές ανάμεσα σε Cortese και Fenati, ενώ πίσω τους ακολουθούσαν οι Salom, Antonelli και Oliveira. Με 13 γύρους να απομένουν, ο Cortese και ο Fenati κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα από τους υπόλοιπους, ενώ ο Vinales ανέβαζε στροφές και ξεκινούσε την επίθεσή του.

 

Μετά από μερικούς γύρους ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν με τον Salom και τους πίσω του να φτάνουν και να κυνηγούν τους δυο μπροστά, την ώρα που τόσο ο Fenati, όσο και ο Cortese έδειχναν να επιβραδύνουν. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Cortese έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Fenati, ο οποίος δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση και έμεινε γρήγορα στην 5η θέση, αφού τον πέρασαν οι Rins, Salom και Vinales! Στους τελευταίους γύρους ο Cortese προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά από τους διώκτες του, ενώ ο Vinales έκανε την δική του κίνηση από την εσωτερική, αλλά ανοίχτηκε και δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι, ενώ οι Salom και Fenati το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

 

Έτσι, ο Cortese πέρασε σχετικά άνετα πρώτος την καρώ σημαία, αφήνοντας πίσω του τον Salom και τον Fenati, οι οποίοι ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο. Με την τρίτη του φετινή νίκη, ο Γερμανός απολαμβάνει μια διαφορά 46 βαθμών από τον δεύτερο Vinales! Ο Rins πήρε την 4η θέση μετά από μια επιθετική κίνηση στον Vinales, που άφησε τον τελευταίο στην 5η. Ο Folger δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στο βάθρο και έμεινε στην 6η θέση, ακολουθούμενος από τους Vazquez, Antonelli και Oliveira!

 

Ο Θανάσης δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, αν και έχασε την ευκαιρία στην αρχή να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο! Ο Ελληνο-Αυστραλός ξεκίνησε δυνατά 4ος και στους πρώτους γύρους πάλευε με τον Oliveira για την 6η θέση! Ωστόσο, με 16 γύρους να απομένουν, ο νεοφερμένος στην κατηγορία αναβάτης της ΚΤΜ, αντιμετώπισε πρόβλημα με το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του, που άνοιγε τη γραμμή στις εξόδους των στροφών. Μάλιστα προς το τέλος άρχισε να έχει ντριφτάρισμα του πίσω τροχού και χρόνο, μένοντας 10ος, την ώρα που ο Oliveira περνούσε στην 4η θέση. Από εκεί και πέρα ο Σίσσης που είχε εδραιωθεί στο γκρουπ των πρώτων 10 αναβατών που είχε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, έκανε ένα μοναχικό αγώνα - μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Khairuddin που ακολουθούσε - και στο τέλος πέρασε την γραμμή τερματισμού με διαφορά 10.8 δευτερόλεπτα από τον πρώτο. Να σημειώσουμε ότι για την ώρα, ο Θανάσης βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς, 12 πίσω από τον Antonelli που ανέβηκε στην 10η!

 

Αναλυτικά οι χρόνοι και η τελική κατάταξη των αναβατών της Moto3, στο συνοδευτικό αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto2: 7η νίκη για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Lorenzo-Pedrosa στο Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα