• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ Estoril: Πειστική νίκη για τον Lorenzo
O Jorge Lorenzo μετέτρεψε σε νίκη την pole position που είχε πάρει χθες.
Νέα 13/04/2008 - 00:00
O Jorge Lorenzo με την Yamaha και τα Michelin, μετέτρεψε σε νίκη την 3η στη σειρά pole position που είχε πάρει χθες το απόγευμα. Ξεκίνησε καλά, πέρασε πρώτος στον 1ο γύρο, έμεινε στη 2η θέση μέχρι τον 10ο γύρο, μετά 3ος για δύο γύρους και στο τέλος του 12ου πέρασε με ωραίο τρόπο τον Valentino Rossi και για 15 γύρους έβλεπε μόνο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Μάλιστα στον 18ο γύρο σημείωσε και νέο ρεκόρ πίστας. Ο ομόσταυλός του με τα Bridgestone οδήγησε τον αγώνα από τον 2ο μέχρι και τον 12ο γύρο και μετά έμεινε στην τρίτη θέση με πρόβλημα στην αίσθηση των ελαστικών του και χαρακτηριστική δήλωση: «ήμουν τυχερός που έπεσαν οι Dovizioso, Hayden». Ο Rossi όμως είναι σίγουρος ότι θα έλθουν καλύτερα αποτελέσματα, αφού η Πορτογαλική πίστα δεν είναι από τις καλύτερες για την ιαπωνική εταιρία ελαστικών. Με πειστικό τρόπο η πρώτη του νίκη
Με πειστικό τρόπο η πρώτη του νίκη

Ξαναγυρνώντας στις δηλώσεις του 20χρονου νικητή, να υπογραμμίσουμε ότι είχε και εδώ τον ίδιο πόνο στα χέρια και μάλιστα περίπου μια ώρα αργότερα θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους γιατρούς το αν θα κάνει τελικά εγχείρηση!

O Dani Pedrosa από την πλευρά του αισθάνεται ικανοποιημένος, παρά τους πόνους στο δεξί του χέρι, από την πρόσφατη εγχείρηση και το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έκανε τις δοκιμές που έπρεπε πριν το ξεκίνημα της χρονιάς. Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν θα έχουν στις αυριανές δοκιμές τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες και η εμφάνισή του είναι άγνωστο προς το παρών, πότε και που θα γίνει. Στον αγώνα ο 22χρονος Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση και τελικά πέρασε 2ος μετά τις ανακατατάξεις στην κορυφή στον 15ο γύρο. Προς το τέλος πίεσε τον Lorenzo, αλλά απλά κατάφερε να τερματίσει με τη διαφορά που είχαν συνεχώς σε αυτούς τους τελευταίους 13 γύρους.

Πίσω από τον Rossi, 4ος ο Colin Edwards με την Yamaha της Tech3 που από αυτόν τον αγώνα έχει τον ίδιο κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες όπως η εργοστασιακή ομάδα και μάλιστα με την ανανέωση του συμβολαίου της ομάδας μέχρι και το 2010, με την ιαπωνική εταιρία. Ο ομόσταυλός του james Toseland έκανε καλό αγώνα μέχρι την 7η θέση τελικά.

O John Hopkins με την Kawasaki ήταν ο 2ος οδηγός της Bridgestone στην 5η θέση, ένα καλό αποτέλεσμα για την «πράσινη» ομάδα. Πίσω του ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner που βρήκε ρυθμό με την Ducati του μετά τον 14ο γύρο, δηλαδή τη μέσα του αγώνα, όταν η ισορροπία της μοτοσυκλέτας του ήταν καλύτερη. Σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο στον 21ο από τους 28 του αγώνα. Ο Rossi δήλωσε ότι και ο Αυστραλός είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου, μαζί με τους τρεις του σημερινού βάθρου.

H Suzuki είδε τους Vermeulen και Capirossi στην 8η και 9η θέση, μπροστά από τον Nakano που είχε ένα καλό αποτέλεσμα για την Gresini Honda.

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμές Estoril (14/4): Ταχύτερος ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

AΠΟΣΤΟΛΗ Estoril: Yamaha/Honda πάνω, Ducati/Bridgestone κάτω!

Χορηγοί