• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μπορούμε να παλέψουμε!
Είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός!
Νέα 08/02/2013 - 11:17

Στην πίστα της Sepang έγινε η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Valentino Rossi πάνω στη Μ1, μιας και τον περασμένο Νοέμβριο η βροχή δεν επέτρεψε στον Ιταλό άσο να δοκιμάσει πολλούς γύρους στο στεγνό.

 

Η επιστροφή του πάνω στη Yamaha κλείνει το κεφάλαιο Ducati για τον Vale, ο οποίος σε δυο σεζόν είχε πετύχει μόλις 3 βάθρα και καμμία πρώτη σειρά σε αγώνα! Λίγο πριν το πρώτο τεστ της χρονιάς, οι οπαδοί του αλλά και ο ίδιος, ήταν αντιμέτωποι με ένα βασανιστικό ερώτημα: Μπορεί ο Rossi; Η απάντηση ήταν ανακουφιστική και τα πρώτα συμπεράσματα πολύ ενθαρρυντικά, με τον Ιταλό 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι ανταγωνιστικός και γρήγορος όλες τις ημέρες!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος!», δήλωσε ο Vale μέσα στο hospitality της ομάδας του, με το πέρας των δοκιμών. «Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερη αρχή στη νέα μου αυτή περιπέτεια! Το πρώτο τεστ για εμάς ήταν πολύ θετικό! Είχα – στην αρχή – μερικές αμφιβολίες. Δεν γνώριζα πόσο ανταγωνιστικός θα ήμουν, αλλά με το τέλος των 3 αυτών ημερών είμαι πολύ χαρούμενος και ήρεμος».

 

Η τελευταία ημέρα ήταν ακόμα καλύτερη για τον Ιταλό, ο οποίος κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, ξεπερνώντας το νεοφερμένο στην κατηγορία Marc Marquez. «Όλες αυτές οι ημέρες κύλισαν θετικά, αλλά σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν η καλύτερη διότι είμαι 3ος και όχι 4ος στους χρόνους! Και αυτό σημαίνει – υποθετικά – μια θέση στην πρώτη σειρά! Συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, πάλευα για την 3η ή 4η σειρά, έτσι θα ήταν συναρπαστικό να ξεκίναγα από την πρώτη φέτος. Παράλληλα οι χρόνοι μου έπεφταν και συνεχώς βελτιωνόμουν, όπως και τα παιδιά στις μπροστά θέσεις. Η διαφορά μου από την pole position είναι 0,4 και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό!».

 

Στη συνέχεια ο Rossi ξεκαθάρισε ότι οι Pedrosa και  Lorenzo είναι μια κατηγορία μόνοι τους, ωστόσο είναι πλέον πραγματικότητα το γεγονός ότι μπορεί να τους φτάσει! «Οπωσδήποτε έχω πολύ δουλειά να κάνω ακόμα, ειδικά για να μείνω κοντά στους Lorenzo και Pedrosa. Ο Jorge έκανε μια φοβερή προσομοίωση αγώνα, σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο! Αν έκανα το ίδιο δεν θα μπορούσα να πάω τόσο γρήγορα όσο αυτός! Αλλά όπως και να έχει, είναι πολύ θετικό ότι ξεκινάω τη σεζόν με καλή δυναμική και στόχο να συνεχίζω να βελτιώνομαι και να παλεύω με τους Pedrosa και Lorenzo».

 

Περνώντας σε τεχνικά ζητήματα, ο Rossi τόνισε ότι η Μ1 είναι βελτιωμένη αλλά ο ίδιος δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει πολλές υποδείξεις στους μηχανικούς. «Δοκιμάσαμε και μια μοτοσυκλέτα με διαφορετικές προδιαγραφές, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε φέτος και η νέα είναι πιο γρήγορη από την προηγούμενη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ο Lorenzo δυσκολευόταν απέναντι στις Honda. Χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω για να παλέψουμε με τις Honda και απ’ ότι φαίνεται η Yamaha δουλεύει στη σωστή κατεύθυνση. Για μένα όμως δεν είναι ακόμα ώρα να πω ότι χρειάζομαι κάτι καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να κάνω πολλά χιλιόμετρα για να βελτιώσω την αίσθησή μου στη Μ1 και τον τρόπο οδήγησης. Τέλος πάντων, χρόνος υπάρχει και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

 

Να θυμίσουμε ότι το επόμενο τεστ της μεγάλης κατηγορίας, θα διεξαχθεί από 26 έως 28 Φεβρουαρίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Φορτωμένη ημέρα για Bradl

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Είμαι εδώ που ήθελα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα