• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quiz: ποιός είναι ο ιδρυτής;
Ποιός είναι ο πρώην ναρκομανής και νυν Σαϊεντολόγος ιδρυτής γνωστού Σχολείου οδήγησης Σουπερμπάικ;
MotoGP και όχι μόνο 02/04/2009 - 13:49
Ποιός είναι ο πρώην ναρκομανής και νυν Σαϊεντολόγος ιδρυτής γνωστού Σχολείου οδήγησης Σουπερμπάικ;

Α. Ο Tom Cruise
B. O Keith Code
Γ. O Chick Corea

Για να ξέρετε που πηγαίνετε...

«Tο κοινωνικό πρόβλημα που έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα σέκτες επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, παραβλέπουν ότι ήδη σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Βέλγιο λειτουργούν ειδικές κρατικές υπηρεσίες παρακολουθήσεως των αιρέσεων, που συχνά προβαίνουν σε διαλύσεις κοινωνικά επικίνδυνων σεκτών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καταδικάσει τις αιρέσεις με τρία ψηφίσματα. Στο τελευταίο μάλιστα ψήφισμα, της 17.2.1995, «καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα, σεβόμενα τις αρχές του κράτους δικαίου, για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ατόμων που διαπράττουν ορισμένες σέκτες, στις οποίες θα πρέπει να μή χορηγείται το δικαίωμα της σύστασης θρησκευτικής ή πολιτιστικής οργάνωσης».
Επίσης, στο αμέσως προηγούμενο ψήφισμά του, της 29.2.1996, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαπίστωνε ότι «ορισμένες σέκτες επιδίδονται σε παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες και σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως σε κακομεταχείριση, σεξουαλική βία, εγκλεισμούς, σωματεμπόριο, ενθάρρυνση επιθετικής συμπεριφοράς, μέχρι και σε προπαγάνδα ρατσιστικών ιδεολογιών, σε φορολογικές απάτες, μεταφορές κεφαλαίων, εμπόριο όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, παραβίαση του δικαιώματος της εργασίας, ή σε παράνομη άσκηση της ιατρικής».

Πρόσφατα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας απέστειλε σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας λίστα με εκατοντάδες αιρετικές οργανώσεις. Κάποιες από αυτές προσέφυγαν στο Γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας την απόσυρση της λίστας, επειδή δήθεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, που προστατεύει το λαϊκό κράτος της Γαλλίας.
Το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή και έκρινε τη λίστα των αιρετικών οργανώσεων ορθή, νόμιμη και απαραίτητη στους εισαγγελείς για να προβαίνουν σε ποινικές διώξεις! Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Γαλλικό Διυπουργικό Όργανο για την καταπολέμηση των αιρέσεων (όργανο ανύπαρκτο στή χώρα μας) έχει ορίσει από το 2000 ότι «σέκτες είναι σύνδεσμοι ανθρώπων με ολοκληρωτική δομή, που, άσχετα αν δηλώνουν ή όχι θρησκευτικούς σκοπούς, πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ισορροπία»!

σχόλιο του κ. Μάκη Παπαγεωργίου στην εφημ. Το Παρόν (22.1.2006) με θέμα τις αιρέσεις.

H Σαϊεντολογία ανήκει στον κατάλογο με τις Σέκτες.
341. Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια - Harghita, Ρουμανίας -Briask,Kagalyn, Μόσχα - st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov Ουκρανίας -Koper, Σλοβενίας)

Επόμενο άρθρο »

ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ: Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ

« Προηγούμενο άρθρο

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERBIKE» MONO ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Χορηγοί