• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Toseland: «Δύσκολη η συνέχεια, αλλά θα παλέψουμε»
Ο James Toseland έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ως τώρα εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα.
Νέα 18/04/2008 - 00:00
Ο James Toseland έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ως τώρα εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα.

Αν και πρωτάρης, ο 27χρονος Άγγλος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Superbikes, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας και να δείξει δείγμα του -αδιαμφισβήτητου- ταλέντου του.

Μάλιστα, μέσα σε μόλις τρεις αγώνες κατάφερε να πείσει τον εργοδότη του (Herve Poncharal) να του επεκτείνει το συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο.

Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, ο Toseland βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς. Οι τρείς από τους τέσσερις επόμενους αγώνες (Κίνα, Ιταλία και Βαρκελώνη) θα είναι δύσκολοι γι' αυτόν καθώς πρόκειται για πίστες όπου δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

«Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχω τη Shanghai, στην οποία δεν έχω πάει ποτέ, και πίστες όπως το Mugello και η Catalunya στις οποίες δεν έχω πάει επίσης, αλλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε.

Η Tech 3 παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος και αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους:
1) Στο γεγονός ότι η Yamaha θέλει να έχει και μια πολύ δυνατή «δορυφορική» ομάδα γι' αυτό και εξοπλισμός που έχουν οι εργοστασιακοί φτάνει πλέον πολύ νωρίτερα στα χέρια των Edwards - Toseland. Για παράδειγμα ο κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες τον οποίο έχουν στη διάθεσή τους από τον αγώνα του Εstoril.
2) Στο δυνατό δίδυμο αναβατών.
3) Στα λάστιχα της Michelin.

«Σίγουρα, η Michelin κάνει εξαιρετική δουλειά και η βελτίωση που έχει κάνει είναι απίστευτη. Το ότι φτάνουμε κοντά στους χρόνους των κατατακτηρίων με λάστιχα αγώνα, έχοντας μάλιστα και διάρκεια, είναι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Michelin», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Toseland ο οποίος αναφέρθηκε και στον νέο κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες: «Προφανώς έχουμε έναν καινούριο κινητήρα τώρα από την Yamaha ο οποίος λειτουργεί πολύ καλύτερα. Είναι πολύ πιο δυνατός άρα αν μπορέσω να αναπληρώσω λίγο χρόνο στις ευθείες αυτό θα μου διευκολύνει την δουλειά».

Επόμενο άρθρο »

Το ...πορτοκαλί πρόβλημα της ΚΤΜ και τα μέτρα των Κινέζων

« Προηγούμενο άρθρο

Βοήθεια από Biaggi & Bayliss ζητάει η Ducati

Χορηγοί