• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Αυτά συμβαίνουν!
Το σημαντικό είναι ότι και οι δυο τερματίσαμε
Νέα 05/05/2013 - 19:51

Ο σημερινός αγώνας του Marc Marquez θα συζητηθεί πολύ και για αρκετές ημέρες, με τον 20χρονο αναβάτη να κάνει μια επικίνδυνη επίθεση στην τελευταία στροφή της Jerez και να ακουμπά τον Jorge Lorenzo, τον οποίο και άφησε τρίτο ανεβαίνοντας αυτός στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!

 

Στην αρχή ο νεαρός rookie έδωσε μια ωραία μάχη με τον Valentino Rossi, τον οποίο - σε αντίθεση με τον αγώνα στο Κατάρ - κατάφερε να νικήσει και ξεχύθηκε στο κυνήγι του Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν δεύτερος πίσω από τον ομόσταυλο του νεαρού άσου. Οι επιθέσεις του εντυπωσιακού Marc ήταν αρκετές, αλλά προσέκρουσαν στην εμπειρία και στις εξαιρετικές ικανότητες του Lorenzo. Στον τελευταίο γύρο, στην τελευταία μάλιστα στροφή - η οποία και έχει το όνομα "Jorge Lorenzo" - ο Marquez τα έδωσε όλα όταν είδε τον Jorge να κάνει το λάθος και να αφήνει ένα άνοιγμα. Το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε στην εσωτερική και καθώς έβγαιναν από τη στροφή τον ακούμπησε και τον ανάγκασε να ανοιχτεί! Κανείς δεν έπαθε τίποτα, ωστόσο ο αναβάτης της Honda διατήρησε τη γραμμή του και πήρε τη δεύτερη θέση - και το προβάδισμα στη βαθμολογία - ενώ ο αντίπαλός του περιορίστηκε στην 3η θέση. Το συμβάν θα εξεταστεί από την Επιτροπή του αγώνα, με τον Marquez - ο οποίος γίνεται και ο νεαρότερος αναβάτης που καταφέρνει να πάρει τρία συνεχόμενα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία - να δηλώνει από το parc ferme ότι αυτά συμβαίνουν στην τελευταία στροφή! Ερωτηθείς μάλιστα αν καταλαβαίνει την οργή του Lorenzo (ο τελευταίος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά και επιδεικτικά αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον συμπατριώτη του) απάντησε ότι έτσι θα ένιωθε κι αυτός, αν ήταν στη θέση του οδηγού της Yamaha!

 

Στις επίσημες δηλώσεις του, ο Marquez τόνισε: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Έδωσα το 100% από τον πρώτο γύρο μέχρι τον τελευταίο. Σε κάποια σημεία του αγώνα ένιωθα καλύτερα, σε σχέση με κάποια άλλα, αλλά ποτέ δεν τα παράτησα. Προσπάθησα να κολλήσω πίσω από τον Lorenzo, αν και ήταν πολύ δύσκολο. Δεν κατάφερα να κλείσω τη ψαλίδα, αλλά και δεν τον άφησα να μου ξεφύγει. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, διότι αν έπαιρνες διαφορά μια-δυο δευτερόλεπτα μπορούσες να ηρεμήσεις κάπως. Πιστεύω ότι πέρα από όλα τ' άλλα, το τέλος του αγώνα ήταν εξαιρετικό για τους φιλάθλους. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Jorge. Ήταν ένα περιστατικό από αυτά που συμβαίνουν στους αγώνες και ειδικά όταν είσαι στο όριο, στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Το πλέον σημαντικό είναι ότι και οι δυο τερματίσαμε τον αγώνα κι ελπίζω εδώ να τελειώσουν όλα".

 

Update: Να σημειώσουμε ότι μετά από 30λεπτη σύσκεψη, η Επιτροπή αγώνα αποφάσισε υπέρ του Marquez, χωρίς να επιβληθεί στον νεαρό αναβάτη κάποια ποινή για το περιστατικό με τον Lorenzo.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Έκανα δυο λάθη!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Όμορφος αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα