• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αισιοδοξία στο στρατόπεδο της Honda!
Χαμόγελα για το 1-2 την πρώτη ημέρα στο Le Mans
Νέα 17/05/2013 - 20:08

Οι αναβάτες της Repsol Honda, Dani Pedrosa και Marc Marquez έκαναν το 1-2 σήμερα Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τέταρτου γύρου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Le Mans. Ο καιρός στην Γαλλία ήταν καλός σήμερα, επιτρέποντας στους αναβάτες να κάνουν τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους στο στεγνό. Το πρωί, το δίδυμο του HRC δοκίμασε το μαλακό ελαστικό της Bridgestone, ενώ το μεσημέρι - με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει - επέλεξαν το πιο σκληρό ελαστικό μπροστά κι ένα νέο μαλακό πίσω.

 

"Το πιο σημαντικό σήμερα ήταν να δοκιμάσουμε τα ελαστικά και να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν τη στεγνή πίστα, διότι συνήθως εδώ δεν έχεις παρόμοια ευκαιρία!", σχολίασε ο Dani Pedrosa, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός σήμερα, κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους του στις δυο διαδικασίες για να φτάσει στο 1:34.035 που του χαρίζει και την πρώτη θέση για την ώρα. "Έμεινα στην πίστα όσο περισσότερο μπορούσα και μάζεψα χρήσιμα δεδομένα, διότι ενδεχομένως αύριο να βρέχει και να μην έχουμε τη δυνατότητα αυτή. Ευτυχώς δεν έβρεξε και σημειώσαμε πρόοδο, την οποία ελπίζω να εκμεταλλευτούμε στον Κυριακάτικο αγώνα".

 

Ο Marc Marquez δεν ξεκίνησε καλά το πρωί, μαθαίνοντας ακόμα την πίστα με την καινούργια του μοτοσυκλέτα, ωστόσο όπως έχει αποδείξει ήδη μαθαίνει πολύ γρήγορα και με την αρωγή των μηχανικών του κατάφερε να "γράψει" 1:34.169 το μεσημέρι! "Το Le Mans ήταν μια καλή πίστα για εμένα στις άλλες κατηγορίες", ξεκίνησε να λέει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των αναβατών. "Ήμουν γρήγορος σήμερα και ένιωθα πολύ καλά. Το πρωί κουράστηκα αρκετά, διότι η πίστα είναι κλειστή και δεν έχει αρκετό χώρο στις στροφές με αυτή τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και τον ταχύτερο ρυθμό. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ. Το μεσημέρι ήμουν πιο ήρεμος και τα πράγματα βελτιώθηκαν. Το μυστικό αυτής της πίστας έγκειται στην επιτάχυνση και στο φρενάρισμα, αν και το τελευταίο κομμάτι είναι πιο περίπλοκο κι έχει μεγαλύτερες στροφές. Ακόμα έχουμε δουλειά μπροστά μας, είναι Παρασκευή άλλωστε. Αύριο, αν η πίστα είναι στεγνή, θα ρίξουμε κι άλλο το χρόνο μας, ωστόσο οι προβλέψεις λένε για βροχή. Με λίγη τύχη, την Κυριακή δεν θα βρέξει και θα κάνουμε έναν καλό αγώνα".

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαι κοντά στην pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Le Mans: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα