• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: O Marquez στην pole position
Lorenzo 2os, Dovi 3os!
Νέα 18/05/2013 - 16:57

O Marc Marquez αλλάζει τα δεδομένα στο MotoGP, αφού δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στη νέα του πανίσχυρη μοτοσυκλέτα και να διεκδικεί τις πρώτες θέσεις σε Κατατακτήριες και Αγώνες. Στη Γαλλική πίστα, αφού είχε εντυπωσιάσει το πρωί, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο με έναν φοβερό γύρο στο 1:33.187, παρά το ότι οι τελικές ταχύτητες των μοτοσυκλετών ήταν σημαντικά μικρότερες από χθες (Marquez 301.9, Lorenzo 302.6χλμ/ώρα). 

Ο Jorge Lorenzo προσπάθησε πολύ και τελικά έφτασε στα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον συμπατριώτη του, με πολύ καλά περάσματα από τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της πίστας και μόνο στο πρώτο να χάνει σε σχέση με την Honda. O Lorenzo μάλιστα έχει εντυπωσιακό ρυθμό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Marquez, που συμπλήρωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί αύριο για να τον κοντράρει. Και οι δύο όμως αναφέρθηκαν στον καιρό, που ήδη 10' λεπτά μετά το τέλος των Κατατακτήριων έγινε βροχερός! Επίσης ένα σημαντικό συμβάν είναι ότι στο τέλος των δοκιμών, μπροστά σε όλες τις κάμερες και τους φωτογράφους ο Lorenzo πήγε και έδωσε το χέρι του συγχαίροντας τον “μικρό”, σε μια έξυπνη κίνηση που αναιρεί και τηλεοπτικά την κόντρα τους.

 

Έκπληξη και για τον ίδιο είναι η 3η θέση του Andrea Dovizioso, που έτσι φέρνει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη σειρά της εκκίνησης την Ducati. “Δεν το πίστευα όταν έβλεπα στο χρονόμετρό μου τις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις”, είπε ο Ιταλός. “Έχω καλό ρυθμό για τον αγώνα, αλλά δεν περίμενα έναν τόσο καλό χρόνο στις Κατατακτήριες”, συμπλήρωσε.

Ο Cal Crutchlow είχε μια σφοδρή πτώση στις ΕΔ4 – που προηγούνται των ΚΑΤ. - αλλά ξαναγύρισε 20' λεπτά αργότερα και με δύναμη έχασε την 3η θέση για μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Δίπλα του στην 2η σειρά της εκκίνησης θα έχει τον Stefan Bradl και τη σειρά θα κλείσει ο Dani Pedrosa που είχε και αυτός μια πτώση, στην 3η στροφή της πίστας, το σημείο που έπεσαν οι περισσότεροι οδηγοί όλων των κατηγοριών!

Ο Alvaro Bautista στον τελευταίο του γύρο πέρασε τον Valentino Rossi, που με το δεύτερο φρέσκο λάστιχο δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και έτσι έμεινε 8ος, αλλά έχοντας καλό ρυθμό αγώνα.

Ο Bradley Smith σίγουρα θα αισθάνεται καλά με το ότι ξεκινάει δίπλα του, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του θέση εκκίνησης.

 

Προβληματισμένος έμεινε ο Nicky Hayden από τη 10η θέση και τη διαφορά των 6 δεκάτων από τον ομόσταυλό του. Δίπλα του στην 4η σειρά θα ξεκινήσουν οι Aprilia ART των Espargaro & De Puniet.

 

Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας στα συνοδευτικά αρχεία τους χρόνους και τις τελικές των Κατατακτήριων 1 & 2.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Le Mans: Πρώτη pole για Nakagami

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Le Mans: Η pole στον Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα