• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο
Στο στεγνό δεν είμαι αρκετά γρήγορος για να κερδίσω!
Νέα 22/05/2013 - 13:48

Το όνειρο κράτησε για 17 γύρους, το όνειρο ενός δεύτερου συνεχόμενου βάθρου για τον Valentino Rossi στο Le Mans. Όλα έδειχναν ιδανικά, με τον Jorge Lorenzo να αντιμετωπίζει προβλήματα και να χάνει συνεχώς έδαφος, ήταν η ευκαιρία του Vale να θριαμβεύσει και να γίνει η πρώτη Yamaha! Όλα όμως χάθηκαν στη συνέχεια... "Δεν μπήκα με πολλά και είχα τη γραμμή μου, απλά έπεσα σε μια τρύπα και κατέληξα στο έδαφος. Ήταν δικό μου το λάθος", περιέγραψε τι συνέβη ο Rossi

 

Μια καλή ευκαιρία πήγε χαμένη.

 

"Ναι, σίγουρα. Το βάθρο ήταν στα χέρια μου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός και οι ρυθμίσεις δούλεψαν πολύ καλά. Μπορούσα να πιέσω τόσο στα φρένα όσο και στην επιτάχυνση. Θα πάλευα με τον Crutchlow για τη δεύτερη θέση, όχι όμως και με τον Pedrosa, ήταν πιο γρήγορος από εμένα".

 

Παρόλα αυτά, όταν έπεσες ο Cal έδειχνε να είχε ξεφύγει ήδη.

 

"Τον παρακολουθούσα, δεν είχε ξεφύγει. Είχα όμως πρόβλημα και με τη ζελατίνα του κράνους, δεν μπορούσα να μείνω κοντά στον αναβάτη μπροστά μου αλλιώς δεν θα έβλεπα τίποτα".

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, σωστά;

 

"Συνέβη και πέρυσι, όταν πρωτοξεκίνησα να χρησιμοποιώ αυτό το νέο κράνος. Υπάρχει βελτίωση αλλά δεν είναι αρκετό, η ζελατίνα μαζεύει ατμούς και θολώνει. Το ίδιο αντιμετώπισε και ο Bradl και μάλλον το πρόβλημα έγκειται στην υψηλή θερμοκρασία από τη μοτοσυκλέτα. Χωρίς τη βροχή δεν υπήρχε νερό για να καθαρίσει το εξωτερικό της ζελατίνας και όλα έγιναν περίπλοκα, κυρίως μετά το δέκατο γύρο".

 

Μετά την πτώση ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε για σένα.

 

"Η μανέτα του μπροστινού φρένου στράβωσε και δεν μπορούσα να την ισιώσω. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να πάρω μερικούς βαθμούς".

 

Είσαι απογοητευμένος;

 

"Ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικό. Το θετικό είναι ότι έκανα καλό αγώνα πριν την πτώση".

 

Θα είναι θεμελιώδους σημασίας η νίκη στο Mugello σε δυο εβδομάδες;

 

"Δεν θα πάω εκεί έχοντας αυτό κατά νου, αν και είναι ένα GP στο οποίο ανυπομονώ να αγωνιστώ. Μου αρέσει η Yamaha και ένα καλό αποτέλεσμα εκεί θα είναι σημαντικό. Βέβαια γνωρίζω ότι στο στεγνό δεν είμαι ακόμα αρκετά γρήγορος για να κερδίσω".

 

Περίμενες τους ευρωπαϊκούς αγώνες για να δεις σε τι επίπεδο είσαι. Που κατέληξες;

 

"Πέρα από τις πτώσεις, ήμουν γρήγορος αν και όλο το Σ/Κ - όπως και στην Jerez - αντιμετώπισα περισσότερα προβλήματα απ' ότι περίμενα. Οι Lorenzo, Marquez και Pedrosa είναι πιο δυνατοί, αλλά γνωρίζουμε που χάνουμε και εκεί θα δουλέψουμε. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν δύσκολα και θα πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να αποδώσω τα μέγιστα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο Mugello, εκεί όπου ένα καλό αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο απ' ότι αλλού".

 

Για την ώρα έχεις τους ίδιους βαθμούς όπως και πέρυσι, σε ανησυχεί αυτό;

 

"Μόνο και μόνο επειδή είμαστε στον τέταρτο αγώνα κι επειδή έπεσα, διαφορετικά θα ήμουν πιο μπροστά. Τώρα όμως δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε να νικήσουμε το GP, όσο το να είμαστε δυνατοί και θα δούμε τι θα γίνει".

 

Η Honda δείχνει να είναι ένα βήμα μπροστά.

 

Marquez μας εντυπωσίασε και πάλι, ακόμα και στο βρεγμένο. Ακόμα περισσότερο ο Pedrosa, ήταν πιο γρήγορος από κάθε άλλον. Παρά το ότι έκανε κάποια λάθη, εν τούτοις κέρδισε. Ήταν πολύ καλύτερος στο να ελέγχει το γλίστρημα στις στροφές".

 

Η Yamaha δουλεύει για να βρει μια απάντηση στην υπεροχή της Honda;

 

Honda δουλεύει πολύ καλά κι έχει και τους δυο αναβάτες της στο βάθρο στους τρεις τελευταίους αγώνες. Η Yamaha δουλεύει στο να βελτιώσει την επιτάχυνση κι ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε το νέο κιβώτιο. Δεν ξέρω όμως αν θα το έχουμε στην Βαρκελώνη ή στην Aragon".

 

Επόμενο άρθρο »

Guintoli: Συναρπαστικό το Donington!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Εντυπωσίασε η Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα