• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakamoto: Η Honda RC έχει καθυστερήσει
... αλλά θα είναι πολύ καλή!
Νέα 23/05/2013 - 10:14

Ο αντι-Πρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εξηγώντας ότι η μοτοσυκλέτα που εξελίσσει η Honda με σκοπό να παραχωρείται σε ιδιωτικές ομάδες του Πρωταθλήματος είναι στο τελικό στάδιο παραγωγής και σε λίγο θα βγει στην πίστα για τεστ.

 

Η νέα μοτοσυκλέτα, την οποία θα έχει διαθέσιμη η εταιρεία από το 2014, θα διαθέτει ιπποδύναμη κοντά στην αντίστοιχη των εργοστασιακών, χωρίς όμως πνευματικές βαλβίδες ενώ και το κιβώτιο θα είναι συμβατικό και όχι το "seamless" της εργοστασιακής ομάδας της Repsol Honda. Παράλληλα, το ρεζερβουάρ θα έχει χωρητικότητα στα 24lt - σε αντίθεση με τα 20lt των πρωτότυπων - ενώ ο αριθμός των διαθέσιμων κινητήρων θα φτάνει τους 12. Η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει αναρτήσεις της Showa.

 

"Μέχρι τώρα δουλεύουμε με το μοτέρ στο δυναμόμετρο και αμέσως μόλις φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, να την δοκιμάσουμε σε μια πίστα", αποκάλυψε ο Nakamoto. "Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει ένα μήνα και προσπαθούμε να συντομεύσουμε την προθεσμία. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε, πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να φτάσουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα αξιοπιστίας και αντοχής, που απαιτούν οι πελάτες μας".

 

Οι προμηθευτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, καθώς συνεργάζονται στενά με την Honda απολαμβάνοντας ένα αμφίδρομο αποτέλεσμα. "Για τη Nissin, αλλά και για άλλους προμηθευτές, το MotoGP είναι το ιδανικό πεδίο για να εξελίξουν τα προϊόντα τους", συνέχισε ο Nakamoto. "Για παράδειγμα η Nissin έφερε νέα εξαρτήματα στο Le Mans. Πάντα πρώτος τα δοκιμάζει ο Bradl και όταν αυτός επιβεβαιώσει ότι υπάρχει βελτίωση, τότε τα παίρνει ο Bautista, ο οποίος με τη σειρά του είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη της ανάρτησης της Showa".

 

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του HRC μίλησε και για την απόδοση των αναβατών του στους πρώτους τέσσερεις αγώνες της φετινής σεζόν: "Περίμενα από τον Marquez να κερδίσει έναν αγώνα, αν και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν ο δεύτερός του! Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο Dani, μετά την αποτυχία του να κερδίσει στο Κατάρ, επανήλθε έκτοτε στις πολύ δυνατές εμφανίσεις και κέρδισε σε Jerez και Le Mans. Ελπίζω να συνεχίσει το νικηφόρο σερί των αποτελεσμάτων, όπως έκανε και πέρυσι. Ο Stefan έχει πέσει πολύ, ενδεχομένως πάρα πολύ. Θα δουλέψουμε με την ομάδα του για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό και να τον βοηθήσουμε να τερματίζει στους αγώνες".

 

Τέλος μίλησε και για τον μεγάλο αναβάτη Casey Stoner, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία χρονιά πέρυσι στα MotoGP. "Μιλάμε με τον Casey και ανταλλάσουμε mail. Κυρίως όμως συζητάμε για τους αγώνες του με τα V8 Supercars στην Αυστραλία", δήλωσε ο Nakamoto. "Το απολαμβάνει πολύ και νομίζω ότι θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα εκεί για αρκετό καιρό!"

 

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Δεν σκέφτομαι ακόμα το MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Guintoli: Συναρπαστικό το Donington!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα