• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Οι αριθμοί
Θα είναι φέτος η χρονιά του;
Νέα 24/05/2013 - 11:47

Με τη νίκη του στην Γαλλία, ο Dani Pedrosa σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια! Στην όγδοή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Ισπανός άσος του HRC δείχνει περισσότερο απειλητικός από ποτέ για να κατακτήσει τον πολυπόθητο Τίτλο, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

 

Η ειρωνεία είναι ότι στην Γερμανία, με βροχή, ο Dani Pedrosa έχασε το προβάδισμα στη βαθμολογία εξαιτίας μιας πτώσης που του κατέστρεψε το Πρωτάθλημα (2008), ενώ φέτος, πάλι με βροχή, έμελε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στη βαθμολογία των αναβατών. Η επιτυχία του αυτή την Κυριακή στην Γαλλία, σηματοδότησε την πρώτη νίκη του Ισπανού μέσα στο Le Mans, με τον Dani να μην έχει κερδίσει πλέον σε τρεις μόνο πίστες του ημερολογίου, στη Losail, COTA και Silverstone.

 

Παράλληλα, ο Pedrosa πήρε στο Le Mans τη δεύτερή του συνεχόμενη νίκη φέτος και την όγδοη στα τελευταία 12 GP, έχοντας ξεπεράσει τους 3.000 βαθμούς συνολικά, με μόνο τους Capirossi και Rossi να έχουν περισσότερους από τον Ισπανό. Η προηγούμενη νίκη του ήταν η 24η της καριέρας του, με τον Dani να ισοφαρίζει σε νίκες τους Jorge Lorenzo και τον Wayne Rainey. Οι τρεις τους υπολείπονται μόλις μια νίκη από τον Kevin Schwantz, ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε τις ικανότητες του Dani Pedrosa. Η ταχύτητά του στις κατατακτήριες δεν αμφισβητούνταν, τουλάχιστον μέχρι το περασμένο Σάββατο, όταν και ολοκλήρωσε στην έκτη θέση. Ήταν η πρώτη φορά - εδώ και 16 αγώνες - που δεν κατάφερε να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά, κατόρθωσε όμως να τερματίσει στην πρώτη θέση στον Κυριακάτικο αγώνα. Είναι η πρώτη φορά - από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία - που μετατρέπει σε νίκη μια έκτη θέση στο grid. Τέλος, κατέκτησε το 115ο βάθρο της καριέρας του, το 74ο στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που του χαρίζει την πέμπτη θέση, μπροστά από τον πρώην ομόσταυλό του Casey Stoner.

 

Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι το μόνο που λείπει από τον εξαιρετικό Dani Pedrosa, είναι ένας Παγκόσμιος Τίτλος. Με 14 GP να παραμένουν, ο Dani προηγείται στη βαθμολογία με έξι βαθμούς. Θα είναι φέτος η χρονιά του; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια της σελίδας, στο κάτω μέρος.

 

Επόμενο άρθρο »

Honda RC - μοτέρ Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Βάθρο στο Donington!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα