• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda RC - μοτέρ Yamaha
Ποιοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν;
Νέα 24/05/2013 - 12:49

Με τη νέα Honda RC - περισσότερα εδώ - και το νέο κινητήρα της Yamaha να είναι σχεδόν έτοιμα για το ντεμπούτο τους τη νέα σεζόν στο MotoGP - βάζοντας στη ναφθαλίνη τις CRT - το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο νου είναι ποιές ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον γι' αυτά;

 

Η Yamaha έχει κοστολογήσει το YZR-M1 μοτέρ της κοντά στις 800.000€ ενώ η Honda θα έχει ετοιμοπαράδοτες τέσσερεις RC μοτοσυκλέτες της (με φρένα Nissin, ανάρτηση της Showa, βαλβίδες με ελατήρια και φυσικά με συμβατικό κιβώτιο και όχι το πανάκριβο seamless της εταιρείας) με τιμή αγοράς στο 1.000.000€. Οι 200.000€ δεν είναι τεράστια διαφορά και στην πρώτη περίπτωση η ομάδα θα πρέπει να αγοράσει πλαίσιο και να παραδώσει τους κινητήρες στο τέλος της χρονιάς, ενώ στη δεύτερη θα κρατήσουν τη μοτοσυκλέτα, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν νέα εξαρτήματα την επόμενη χρονιά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το InfomotoGP.com, ο πρώτος ενδιαφερόμενος για τον τετρακύλινδρο κινητήρα της Yamaha είναι ο Gianni Cuzari της NGM Forward, το οποίο μοτέρ θα πλαισιώσει με πλαίσιο της FTR. Η συγκεκριμένη κίνηση, αν γίνει, θα κάνει πολύ χαρούμενο τον Colin Edwards (φωτό), ο οποίος περιμένει κάτι τέτοιο από την πρώτη στιγμή που πήγε στη CRT! Δυο ομάδες από τη Moto2, η MarcVDS και η Tuenti HP 40 (έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ανέβουν στο MotoGP) ενδιαφέρονται για τα δυο παραπάνω project, ενώ ακούγεται έντονα ότι η Kalex εξελίσσει ήδη πλαίσιο για το μοτέρ της Yamaha.

 

Ο Lucio Cecchinello ενδεχομένως να κάνει πράξη τη σκέψη του να κατέβει του χρόνου με δυο αναβάτες, αγοράζοντας μια από τις RC της Honda, ενώ ακόμα ένας υποψήφιος πελάτης για τον γιαπωνέζο κατασκευαστή, είναι ο Fausto Gresini, ο οποίος είναι πιθανό να παρατήσει την FTR Honda.

 

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Μεταξύ σφύρας και άκμονος

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Οι αριθμοί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα