• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Donington: 2ος Αγώνας
Δεύτερη νίκη για τον ασυναγώνιστο Sykes
Νέα 26/05/2013 - 19:24

Όπως ακριβώς και στον πρώτο αγώνα του Donington Park, έτσι και στο δεύτερο ο Tom Sykes είχε ασυναγώνιστο ρυθμό και από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν άνετα μπροστά, κατακτώντας τη δεύτερή του νίκη μέσα στην πατρίδα του, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις τέσσερεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Guintoli.

 

Ο αναβάτης της Kawasaki ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τις υψηλότερες θερμοκρασίες κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πίστας που είχε κάνει νωρίτερα - στον 1ο αγώνα - ο Jonathan Rea και πέρασε τη γραμμή τερματισμού με πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα (!) διαφορά από τον δεύτερο Guintoli. O Sykes είχε διαφορά τριών δευτερολέπτων μετά τους πρώτους τρεις γύρους και στη συνέχεια απλά απέδειξε την ανωτερότητά του, μεγαλώνοντας γύρο με το γύρο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Ο Γάλλος έκανε ένα μοναχικό αγώνα στη δεύτερη θέση, αφού κατάφερε να ξεμπερδέψει με τον ομόσταυλό του στον πέμπτο γύρο.

 

Ο Eugene Laverty πήρε το τρίτο σκαλί του βάθρου, αφού πέρασε τον Marco Melandri στον προτελευταίο γύρο, με τον Ιταλό να δυσκολεύεται με το μπροστινό του ελαστικό. Ο Melandri μάλιστα, στην προσπάθειά του να αντεπιτεθεί στον τελευταίο γύρο, έκανε το λάθος και ανοίχτηκε χαρίζοντας μια εύκολη τέταρτη θέση στον Davide Giugliano, ο οποίος ακολουθούσε από κοντά.

 

Ο Melandri πήρε μια μάλλον απογοητευτική πέμπτη θέση, με τον αναβάτη της BMW να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στον επόμενο γύρο της Πορτογαλίας. Ο Chaz Davies πήρε την έκτη θέση, έχοντας χάσει από σχετικά νωρίς επαφή με τους Giuglano και Melandri. Ο Loris Baz έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην έβδομη θέση, 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον Davies και περισσότερα από 27δ από τον ομόσταυλό του. Ο μοναδικός αναβάτης της Ducati Alstare που τερμάτισε τον αγώνα, ήταν η έκτακτη συμμετοχή της ομάδας, Niccolo Canepa, ο οποίος πήρε μια αρκετά καλή όγδοη θέση. Ο Badovini έπεσε στον 18ο γύρο, ενώ ο Carlos Checa - σε συνεννόηση με την ομάδα του - αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνα, ώστε να μην χειροτερέψει ο τραυματισμένος του ώμος, ο οποίος τον πονούσε και στον πρώτο αγώνα. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Cluzel και Fabrizio, με τον Jonathan Rea να τερματίζει στην απογοητευτική 11η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα arm-pump.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Gibernau: Θέλω να δω τον Rossi νικητή!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Donington: 1ος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα