• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν το ιταλικό GP
Νέα 30/05/2013 - 11:27

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, με πλούσιο θέαμα που υπόσχονται ο φορμαρισμένος και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Dani Pedrosa, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo, το νέο μεγάλο αστέρι των GP, Marc Marquez και ο σούπερ σταρ του Πρωταθλήματος, ο μεγάλος Valentino Rossi, ο οποίος μετρά εφτά συνεχόμενες νίκες στην ιταλική πίστα και θα "κάνει τα πάντα" να τις κάνει οκτώ! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, πριν τον πέμπτο γύρο της σεζόν στο Mugello!

 

83 - Ο Dani Pedrosa έχει συγκεντρώσει 83 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων αγώνων της σεζόν. Ο Ισπανός έχει κάνει το καλύτερό του ξεκίνημα, από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, το 2006. Η δεύτερη καλύτερή του απόδοση ήταν το 2008, όταν στους τέσσερεις πρώτους αγώνες είχε συγκεντρώσει 81 βαθμούς.

 

60% - Συνεχίζουμε με τον Ισπανό άσο της Honda, ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει στους εννέα από τους 15 τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος, έχοντας ποσοστό νίκης στο 60%! Οι νικητές των υπόλοιπων έξι αγώνων είναι οι: Jorge Lorenzo - 3, Casey Stoner - 2, Marc Marquez - 1.

 

23 - Στον αγώνα του Le Mans (Moto2), ο Xavier Simeon ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Για πρώτη φορά εδώ και 23 χρόνια, είδαμε Βέλγο οδηγό να παίρνει βάθρο! Την τελευταία φορά, το 1990, ήταν ο Didier de Radigues αυτός που το είχε καταφέρει, στα 250cc στο βελγικό GP.

 

15 - Σαν αύριο, πριν από 15 χρόνια, ο Alex Criville κέρδιζε το γαλλικό GP και γινόταν ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που προηγούνταν στο Πρωτάθλημα (500cc).

 

9 - Στον αγώνα του Le Mans, για τη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος, είχαμε εννέα διαφορετικής εθνικότητας αναβάτες που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα! Μόνο η Γαλλία είχε δυο οδηγούς της στους πρώτους δέκα.

 

7 - Η έβδομη θέση του Jorge Lorenzo είναι το δεύτερο χειρότερο πλασάρισμά του σε αγώνα MotoGP. Στην παρθενική του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, είχε τερματίσει 8ος στον τελευταίο αγώνα της Βαλένθια.

 

6 - Ο Dani Pedrosa κατάφερε να κερδίσει τον προηγούμενο αγώνα στο Le Mans, ξεκινώντας από την έκτη θέση στη γραμμή εκκίνησης. Είναι η χαμηλότερη θέση από την οποία αναβάτης του MotoGP έχει καταφέρει να πάρει νίκη, με εξαίρεση τη νίκη του Valentino Rossi το 2007 στο Assen, όταν και επικράτησε για 2 σχεδόν δευτερόλεπτα του Stoner, ξεκινώντας από την 11η θέση του grid!

 

5 - Μετά τη νίκη του στο Le Mans, ο Dani Pedrosa φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια. Την τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, ήταν το 2008 μετά τον αγώνα στο Assen.

 

4 - Σαν αύριο, ο Casey Stoner χάριζε στην Ducati την πρώτη - και μοναδική της - νίκη στην ιταλική πίστα του Mugello, πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια!

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello ΕΔ3: Κυριάρχησε ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Η συνέντευξη Τύπου

Χορηγοί