• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Mugello: Δεύτερη σερί νίκη για Redding!
43 βαθμούς μπροστά από τον Terol, 4ος ο Espargaro
Νέα 02/06/2013 - 15:09

Το Σάββατο, ο Scott Redding - ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη φέτος στο Le Mans - πανηγύρισε την pole position και ξεκίνησε τον αγώνα μπροστά από τον Nakagami και τον Γερμανό Schrotter. Ο Ιάπωνας αναβάτης ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, αλλά στον τέταρτο γύρο ήρθε η αποφασιστική κίνηση του Redding, που του έδωσε το προβάδισμα. Ο Nakagami - εξαιρετικός όλο το Σ/Κ - αντιμετώπιζε δυσκολίες στα φρένα και στον ένατο γύρο ήρθε η καταστροφή, χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και σημειώνοντας τη δεύτερή του πτώση σε ισάριθμα GP.

 

Εν τω μεταξύ ο Redding είχε χτίσει μια διαφορά μπροστά από τους Terol και Zarco, την ώρα που το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, ξεκινώντας από τη δέκατη θέση του grid, σημείωνε μεγάλη πρόοδο στο δεύτερο μισό του αγώνα, βοηθούμενος και από την επαφή που είχαν οι De Angelis και Simeon, που έθεσε εκτός αγώνα τον Βέλγο αναβάτη. Ο Espargaro διατήρησε τον καλό του ρυθμό μέχρι τέλους, όταν και κατάφερε να ξεπεράσει και τον Mika Kallio, παίρνοντας την τέταρτη θέση. Ο τελευταίος θα έκλεινε την πρώτη πεντάδα των αναβατών, αφήνοντας πίσω του τον Torres, μετά από μια ωραία μάχη των δυο τους. Ο κορυφαίος Ιταλός του αγώνα ήταν ο Simone Corsi, στην έβδομη θέση, με τους Tom Luthi και Dominique Aegerter να μην καταφέρνουν κάτι το ξεχωριστό, τερματίζοντας στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

 

Ο Schrotter παρά το ότι ξεκίνησε τρίτος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την δωδέκατη θέση, ενώ ο Esteve Rabat - ο οποίος μετά την Jerez προηγούνταν στη βαθμολογία - έκανε ένα λάθος που του στοίχισε κάτι καλό στη συνέχεια του αγώνα. Ο Ισπανός πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 13η θέση.

 

Με τη νίκη του αυτή, ο Redding γίνεται ο πρώτο Άγγλος αναβάτης που καταφέρνει δυο σερί νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τελευταίο αναβάτη που είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο, να είναι ο Rodney Gould πριν από 42 χρόνια! Ο Redding πλέον απολαμβάνει ένα άνετο προβάδισμα 43 βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Nico Terol.

 

Στο πρώτο αρχείο δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα και στο δεύτερο το βαθμολογικό πίνακα!

 

Επόμενο άρθρο »

Hat-trick στο Mugello για Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Συναρπαστικός αγώνας, ο Salom τη νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα