• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hat-trick στο Mugello για Lorenzo!
Καταστροφή για Rossi-Marquez, στο βάθρο Pedrosa-Crutchlow
Νέα 02/06/2013 - 18:13

Ο καιρός ήταν καλός πάνω από την πίστα του Mugello, με τον αγώνα να διεξάγεται στο στεγνό και τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Περίπου 80.000 κόσμος βρέθηκε στην ιταλική πίστα για να παρακολουθήσει τον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έκρυβε ένα μεγάλο δράμα για δυο από τους fantastic 4 του grid...

 

Δυνατά ξεκίνησε από την pole position ο Dani Pedrosa, χτίζοντας γρήγορα μια μικρή διαφορά που έμελε να είναι προσωρινή, καθώς ο Ισπανός αναβάτης έκανε το λάθος, ανοίχτηκε στην πρώτη στροφή και στην έξοδό της είδε τον μεγάλο του αντίπαλο, Jorge Lorenzo, να παίρνει το προβάδισμα. Λίγο αργότερα είχαμε το πρώτο μεγάλο δράμα του αγώνα, όταν στην τρίτη στροφή του πρώτου γύρου ο Alvaro Bautista έχασε τo μπροστινό της Honda του, παρασύροντας μαζί του τον άτυχο Valentino Rossi. Ο Ιταλός, μέσα σε μια πίστα που έχει διαπρέψει στο παρελθόν, έφυγε με δύναμη από τη μοτοσυκλέτα του, ανήμπορος να αντιδράσει κι εγκαταλείποντας έναν αγώνα που πραγματικά περίμενε εδώ και αρκετό καιρό. Πάντως και οι δυο τους, τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, έριχναν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον, αλλά στο τέλος ο Ιταλός πολυ-Πρωταθλητής δήλωνε: "Δεν με είδε... είναι κάτι που συμβαίνει στους αγώνες. Αυτά γίνονται!"

 

Εν τω μεταξύ στην κορυφή, οι Lorenzo, Pedrosa και Marquez είχαν φοβερό ρυθμό, αφήνοντας αρκετά πίσω τους τον Cal Crutchlow και ακόμα πιο πίσω τον Stefan Brad, ο οποίος οδηγούσε τη μάχη για την 5η θέση, με τις δυο εργοστασιακές Ducati των Dovizioso και Hayden να ακολουθούν. Από τα μισά περίπου του αγώνα και στο εξής, είχε γίνει φανερό ότι πολύ δύσκολα θα έχανε την τρίτη του σερί νίκη στο Mugello ο Lorenzo, ο οποίος άνοιξε τη διαφορά του από τους διώκτες του, κάνοντας ένα εκπληκτικό 1:47.929δ! Στο τέλος θα πέρναγε θριαμβευτής την καρώ σημαία, 5,4δ μπροστά από τον δεύτερο! Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: "Χρειαζόμουν αυτή τη νίκη μετά από δυο δύσκολους αγώνες..."

 

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε περισσότερο στη μάχη για τη δεύτερη και τρίτη θέση, με τον εμφύλιο ανάμεσα σε Pedrosa και Marquez να βαίνει με αμείωτη ένταση. Ο τραυματίας Marquez - πέντε γύρους πριν το τέλος - έκανε μια θαρραλέα κίνηση και πέρασε μπροστά από τον ομόσταυλό του, ο οποίος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα τεχνικής φύσεως, φτιάχνοντας μάλιστα και μια μικρή διαφορά. Ωστόσο ο 20χρονος αναβάτης - ο οποίος σήμερα σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου με 1:47.639δ - δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ τη δεύτερη θέση, χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του τρεις γύρους πριν τη λήξη και γκρεμίζοντας τις ελπίδες του να γίνει ο πρώτος rookie που θα είχε πέντε βάθρα στη σειρά στη μεγάλη κατηγορία.

 

Με τον Marquez εκτός, ο Pedrosa πήρε μια απρόσμενη δεύτερη θέση, ενώ ο Cal Crutchlow, ο οποίος έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην τέταρτη, βρέθηκε αίφνης στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο οδηγός της Tech 3 πήρε ένα δεύτερο διαδοχικό βάθρο στο φετινό Πρωτάθλημα, κάτι που είχε να γίνει από το 1987 για Βρετανό αναβάτη! Μάλιστα, ο ρυθμός του Crutchlow στο τέλος παρέμενε καλός, την ώρα που ο Pedrosa είχε τα προβλήματα, και ενδεχομένως αν ο αγώνας είχε περισσότερους γύρους να προλάβαινε και τον Ισπανό της Honda, από τον οποίο έμεινε πίσω για ένα δευτερόλεπτο.

 

Το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα πήρε ο Stefan Bradl, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος (ακριβώς στην ίδια θέση είχε τερματίσει και πέρυσι στο Mugello) επικρατώντας της μάχης του με το δίδυμο της Ducati που τον ακολουθούσε. Στην πραγματικότητα ήταν ο Dovizoso αυτός που τον ανησύχησε κάπως, με τον Ιταλό όμως να μένει πέμπτος αφήνοντας στην έκτη θέση τον Hayden, του οποίου ο ρυθμός έπεσε προς το τέλος. Πολύ πιο πίσω, στην έβδομη θέση, ο Michele Pirro ο οποίος δεν παύει να είναι ευχαριστημένος με την τελική του θέση, μένοντας ικανοποιημένος με την πειραματική του μοτοσυκλέτα. Στη μάχη των CRT δεν είχαμε κάποια έκπληξη, με τον Espargaro να καταλαμβάνει την πολύ καλή όγδοη θέση, αφήνοντας πίσω του τη δορυφορική Yamaha του τραυματία Smith. Ο Hector Barbera έκλεισε την πρώτη δεκάδα.

 

 Στη βαθμολογία προηγείται ο Dani Pedrosa με 103β, ενώ ο Jorge Lorenzo με τη σημερινή του νίκη σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, μειώνοντας τη διαφορά του από την κορυφή στους 12β. Αρκετά πιο πίσω ο Marquez με 77β και στην έκτη θέση ο Valentino Rossi με 47β. Αξιοσημείωτο ότι την ώρα της απονομής, το πλήθος από κάτω φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ιταλού σούπερ-σταρ του Πρωταθλήματος!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στο δεύτερο.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Δεν ένιωθα καθόλου άνετα!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Mugello: Δεύτερη σερί νίκη για Redding!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα