• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταλονία: Οι αριθμοί
Στατιστικά στοιχεία πριν τον 6ο γύρο Πρωταθλήματος
Νέα 13/06/2013 - 16:50

Το GP της Καταλονίας είναι ο 6ος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος κι εμείς, πιστοί στο ραντεβού μας, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία!

 

64 - O Lorenzo βρέθηκε για 64η φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, με τη νίκη που κατέκτησε στο Mugello. Τον ίδιο αριθμό βάθρων έχει και ο Wayne Rainey, ενώ μόλις έξι αναβάτες έχουν μεγαλύτερο αριθμό βάθρων: Rossi (142), Doohan (95), Agostini (88), Lawson (78), Pedrosa (75) και Stoner (69).

 

52 - Την Κυριακή του αγώνα στη Βαρκελώνη, θα έχουν περάσει ακριβώς 52 χρόνια από τη νίκη του Mike Hailwood στο Isle of Man (Senior TT, 1961) όταν κι έγινε ο νεαρότερος - για τα τότε δεδομένα - νικητής σε αγώνα GP (500cc), που μετρούσε στο Πρωτάθλημα. Η νίκη του αυτή είχε συνοδευτεί από νίκες στα 125cc και 250cc, με τον Hailwood να είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και στις τρεις κατηγορίες σε ένα Σ/Κ!

 

39.802 - O Aleix Espargaro ήταν η πρώτη CRT που πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Mugello, με διαφορά 39.802δ από τον νικητή Lorenzo. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά CRT μοτοσυκλέτας από τον πρώτο, που αντικατοπτρίζεται σε 1.73δ διαφοράς ανά γύρο στον αγώνα.

 

25 - Όλες οι νίκες του Jorge Lorenzo (25) έχουν επιτευχθεί με μοτοσυκλέτα της Yamaha. Μόλις δυο αναβάτες έχουν πετύχει περισσότερες νίκες με Yamaha: ο Lawson (26) και ο Rossi (46).

 

18 - Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών, ο Ελληνο-αυστραλός Θανάσης Σίσσης θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του!

 

11 - Την Κυριακή, θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από τότε που ο Jorge Lorenzo τερμάτισε 14ος στο GP της Καταλονίας (125cc) κι έγινε ο νεαρότερος οδηγός που είχε πάρει - μέχρι τότε - βαθμούς. Έκτοτε, δυο έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς όντας σε μικρότερη ηλικία: οι Pol Espargaro και Jonas Folger.

 

10 - Το Σάββατο που μας έρχεται, θα έχουν περάσει ακριβώς δέκα χρόνια από τότε που ο Loris Capirossi χάρισε στην Ducati την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία, στο GP της Καταλονίας!

 

0.819 - Τόση ήταν η διαφορά σε δευτερόλεπτα που απείχαν μεταξύ τους οι πέντε πρώτοι του αγώνα της Moto3 στο Mugello! Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί στη μικρή κατηγορία από το ιταλικό GP του 2008.

 

Επόμενο άρθρο »

Απών μέχρι τα μέσα Αυγούστου ο Spies;

« Προηγούμενο άρθρο

Νέος κινητήρας για Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα