• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επέλαση Rossi στην Καταλονία!
Εμπιστοσύνη στο ρυθμό του έχει ο Lorenzo
Νέα 14/06/2013 - 19:16

Ο Valentino Rossi ήταν ο κορυφαίος όλων την πρώτη ημέρα του Ισπανικού GP στην Καταλονία, με τον Ιταλό αναβάτη να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση στα τελευταία λεπτά των δεύτερων ελεύθερων, σε συνθήκες πίστας που έφτασαν τους 50ο C!

 

Ήταν φανερό ότι ο Rossi ήθελε να αφήσει πίσω του το καταστροφικό Σ/Κ στην Ιταλία και το Montmello, μια από τις τρεις πιο αγαπημένες του πίστες, προσέφερε το κατάλληλο έδαφος για την αντεπίθεση του Ιταλού εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή! Ο θρυλικός Ιταλός ανέβασε την απόδοσή του το απόγευμα και σε συνδυασμό με το μαλακό ελαστικό που φόρεσε προς το τέλος, κατάφερε να γράψει 1:42.297δ χρόνος που είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας!

 

"Λατρεύω αυτή την πίστα, είναι μια από τις καλύτερες και η Μ1 πάντα δουλεύει καλά εδώ!", δήλωσε όλο χαμόγελα ο Ιταλός πολυ-Πρωταθλητής. "Είναι Παρασκευή ακόμα, ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρώτη θέση! Έχουμε όμως πολύ δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να δούμε τι ελαστικό θα χρησιμοποιήσουμε και παράλληλα πρέπει να βελτιωθούμε σε μερικές στροφές και τομείς της πίστας. Όπως και να 'χει είναι τέλεια που είμαι στην κορυφή!"

 

Τυπική απόδοση από τον ταχύτατο Jorge Lorenzo, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση το πρωί - 23 χιλιοστά ταχύτερος από τον δεύτερο Pedrosa - ενώ το απόγευμα ξεκίνησε δυνατά και προηγούνταν για το μεγαλύτερο διάστημα. Στο τέλος όμως τον πέρασε ο ομόσταυλός του, αφήνοντάς τον δεύτερο με διαφορά μόλις 49 χιλιοστών!

 

"Ξεκινήσαμε καλά, αλλά τα δυο set-ups που δοκιμάσαμε δεν δούλεψαν όπως θα θέλαμε", τόνισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Μείναμε με τα ίδια ελαστικά για να καταλάβουμε γιατί φθείρονται σε αυτές τις συνθήκες, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα που έχουν - θεωρώ - όλοι οι αναβάτες. Πάντα υπάρχει το περιθώριο βελτίωσης και στόχος μου είναι να μείνω στα μέσα του 42. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην κατάταξη διότι δεν έμειναν όλοι οι αναβάτες με τα ίδια ελαστικά κι ένα καινούργιο μπορεί να σου δώσει μισό ή περισσότερα δευτερόλεπτα. Πρέπει να εμπιστευτούμε το ρυθμό μας και αυτός είναι καλός, ένας από τους καλύτερους στο grid!"

 

Επόμενο άρθρο »

Θετικό ξεκίνημα για Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 ΕΔ2: Πάντα πρώτος ο Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα