• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικό ξεκίνημα για Pedrosa
Marquez: Πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά!
Νέα 14/06/2013 - 19:53

Ξεκίνησε ο έκτος γύρος του Πρωταθλήματος MotoGP σήμερα, με τους αναβάτες του HRC, Dani Pedrosa και Marc Marquez να έχουν μια παραγωγική ημέρα στην πίστα Montmelo της Καταλονίας. Το πρωί, στα πρώτα ελεύθερα, οι δυο τους επέλεξαν τα μαλακά ελαστικά για να πάρουν μια πρώτη αίσθηση της μήκους 4,7χλμ πίστας. Ο Dani έκανε 18 γύρους και ολοκλήρωσε δεύτερος, ενώ ο Marc ήταν ένατος στην πρώτη του απόπειρα στην ισπανική πίστα, με μοτοσυκλέτα MotoGP.

 

Το απόγευμα η θερμοκρασία έφτασε τους 49ο C και ο Pedrosa επέλεξε αρχικά το σκληρό μπροστινό και το μαλακό πίσω (από το πρωί), ωστόσο πολύ γρήγορα φόρεσε το σκληρό πίσω για να το δοκιμάσει, χωρίς να καταφέρνει να ρίξει το χρόνο του. Ο ταχύτερος γύρος του, 1:42.557δ, έγινε με το σκληρό πίσω και του χαρίζει την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Ο Marquez ξεκίνησε τα δεύτερα ελεύθερα με τα δυο μαλακά ελαστικά, όμως σύντομα κι αυτός χρησιμοποίησε την σκληρότερη επιλογή της Bridgestone και βελτίωσε το χρόνο του από το πρωί για 0.784δ! Έτσι, ο νεαρός rookie σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της σχετικής λίστας.

 

Dani Pedrosa: "Πάνω απ' όλα σήμερα εστιάσαμε στο να δοκιμάσουμε ελαστικά. Κάναμε μερικούς γύρους με τα μαλακά αλλά και τα σκληρά, για να δούμε ποια ταιριάζουν καλύτερα στην πίστα. Η σωστή επιλογή είναι πολύ σπουδαία για αυτήν την πίστα, όπου η θερμοκρασία είναι πάντα υψηλή στον αγώνα. Τα ελαστικά υποφέρουν όταν πλαγιάζουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά δουλεύουμε για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποια γόμα θα χρησιμοποιήσουμε και περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει η αυριανή ημέρα".

 

Marc Marquez: "Είμαι αρκετά χαρούμενος με το πως εξελίχτηκε η ημέρα. Ακολουθήσαμε το κλασικό μας πρόγραμμα Παρασκευής. Στην πρώτη διαδικασία ήμασταν ένατοι, με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή, ενώ το απόγευμα μειώσαμε τη διαφορά για μισό δευτερόλεπτο και ολοκληρώσαμε έκτοι στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε. Υπάρχουν μερικά σημεία στην πίστα όπου δεν νιώθω ακόμα πολύ άνετα. Πρέπει να βελτιώσουμε μερικές λεπτομέρειες στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά μας και είμαστε στη σωστή κατεύθυνση!"

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν νιώθω άνετα...

« Προηγούμενο άρθρο

Επέλαση Rossi στην Καταλονία!

Χορηγοί