• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΝΕΟ ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ-09
Ανακαλύψτε τη σκοτεινή σας πλευρά!
Τεστ-Μοντέλα 17/06/2013 - 10:09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το νέο YAMAHA MT-09 έρχεται για να συναρπάσει και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κόσμος τη μοτοσυκλέτα σήμερα!

 

Το ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ-09 απευθύνεται σε μία νέα, δυναμική γενιά μοτοσυκλετιστών, αυτών που αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό. Πηγή έμπνευσης ήταν η σκοτεινή πλευρά της ιαπωνικής κουλτούρας, με την οποία σπανίως έρχεται σε επαφή το ευρύ κοινό. Με το MT-09, η ΥΑΜΑΗΑ δημιουργεί ένα νέο, μοναδικό είδος μοτοσυκλέτας που θα κερδίσει τόσο την καρδιά, όσο και το μυαλό κάθε σύγχρονου αναβάτη.

 

Τρικύλινδρος κινητήρας με συναρπαστική ροπή :Στην καρδιά αυτού του νέου «θηρίου» βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος ελαφρύς τρικύλινδρος κινητήρας 850 κ.εκ., ο οποίος παράγει ασυγκράτητη γραμμική ροπή σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, εξασφαλίζοντας κορυφαία επιτάχυνση που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και επαναπροσδιορίζει τις επιδόσεις μιας μοτοσυκλέτας! Ο κινητήρας αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας crossplane(*) που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στα MotoGP και τις μοτοσυκλέτες των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

 

«Χαρακτήρας» με άνεση : Με υπερσύγχρονο νέο πλαίσιο αλουμινίου γεωμετρίας motard και μυώδες στυλ, τοποθετεί ιδανικά τον οδηγό σε πιο όρθια θέση οδήγησης, εξασφαλίζοντας άνετο και ευέλικτο χειρισμό τόσο κατά τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και στις εκτός πόλης εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

 

Μοναδική σχέση ισχύος/βάρους & ευελιξία : Το πλαίσιο αλουμινίου κάνει το MT-09 όσο πιο ελαφριά και λεπτή γίνεται, ενώ το φαρδύ τιμόνι και η επίπεδη σέλα χαρίζουν απόλυτη αυτοπεποίθηση και μέγιστο έλεγχο. Το μικρό βάρος και η εξαιρετικά ισορροπημένη ακαμψία του σκελετού συνέβαλαν στην ευελιξία και τον έλεγχο κατά το χειρισμό, καθώς και στο μικρό συνολικό βάρος που δεν υπερβαίνει τα 188 κιλά (πλήρες υγρών). Για ακόμη καλύτερη αισθητική και πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, το MT-09 φοράει νέες, εντυπωσιακές ζάντες από κράμα αλουμινίου με 10 ακτίνες.

 

Εργονομία & άνεση : Για να διατηρηθεί ελαφρύ το πλαίσιο, κάτω από τη σέλα έχει τοποθετηθεί οριζόντια το αμορτισέρ της πίσω ανάρτησης. Για ακόμη πιο άνετη θέση οδήγησης, το ειδικά διαμορφωμένο ρεζερβουάρ καυσίμου διαθέτει εσοχές για τα γόνατα.

 

Παιδί της πόλης, με έντονη έμφαση στο συναίσθημα, πολύπλευρο, «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα, πολυχρηστικότητα και κορυφαία ευελιξία, το νέο ΜΤ-09 της YAMAHA ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου μοτοσυκλετισμού.

 

MT-09 Βασικά Χαρακτηριστικά:

Ολοκαίνουριος τρικύλινδρος κινητήρας 850 κ.εκ.- υγρόψυκτος, τετράχρονος, 2EEK, τετραβάλβιδος

115 hp - 85 Nm

Συναρπαστική γραμμική ροπή - 87,5 Nm (8,9 kg-m) @ 8.500 σ.α.λ.

Τροφοδοσία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό

Δυνατότητα επιλογής απόδοσης του κινητήρα

Βάρος 188kg / ABS 191kg (πλήρες υγρών)

Η καλύτερη σχέση ισχύος/βάρους στην κατηγορία των 700 κυβικών και άνω.

Ελαφρύτερο από ένα YZF-R6

Λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο από αλουμίνιο

Γυμνό εμπροσθοβαρές γεωμετρίας motard

Συμπαγής σχεδιασμός σκελετού

Όρθια θέση αναβάτη για μέγιστο έλεγχο

Εξαιρετική εργονομία για ξέγνοιαστες βόλτες

 

Στην Ελλάδα θα διατίθεται από τον Οκτώβριο 2013 μέσω του Επίσημου Δικτύου Συνεργατών της ΥΑΜΑΗΑ, σε 4 χρώματα : πορτοκαλί (Blazing Orange), μαύρο με race blue λεπτομέρειες (Race Blue), γκρι ματ (Mat Grey), μωβ/βιολετί (Deep Armor), και σε δύο εκδόσεις (με ή χωρίς ABS). 

 

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.yamaha-motor.gr για να δείτε το video “The New MT-09 / The Dark side of Japan”!

 

Επόμενο άρθρο »

Η RSV4 μοτοσυκλέτα της χρονιάς!

« Προηγούμενο άρθρο

Mission R και RS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα