• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Οι αριθμοί
Τα στατιστικά στοιχεία πριν το GP της Ολλανδίας
Νέα 26/06/2013 - 15:46

Το 65ο GP θα διεξαχθεί στο Assen αυτή την εβδομάδα, με αυτό το νούμερο να μην είναι το μοναδικό που θα πρέπει να κρατήσει κανείς στα υπόψη του...

 

65 - Με τη νίκη του στην Καταλονία, ο Jorge Lorenzo έχει βρεθεί 65 φορές στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ξεπερνώντας για ένα βάθρο τον Wayne Rainey. Μόνο έξι αναβάτες έχουν περισσότερα βάθρα στο MotoGP: Valentino Rossi (142), Mick Doohan (95), Giacomo Agostini (88), Eddie Lawson (78), Dani Pedrosa (76) και Casey Stoner (69).

 

39 - Το Σάββατο, ημέρα του αγώνα, θα έχουν συμπληρωθεί 39 χρόνια από το ντεμπούτο του Kenny Roberts στα 250cc το 1974 στην Ολλανδία, με Yamaha. Είχε πάρει την pole τότε και την τρίτη θέση στον αγώνα.

 

38 - Την Παρασκευή θα έχουν περάσει 38 χρόνια από την πρώτη νίκη του Barry Sheene στα 500cc, που έλαβε χώρα στην ολλανδική πίστα. Ο Sheene τερμάτισε τόσο κοντά με τον Agostini που οι κριτές δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν τον νικητή και οι δυο τους "χρεώθηκαν" τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

 

26 - Όλες οι νίκες του Lorenzo στη μεγάλη κατηγορία έχουν επιτευχθεί με Yamaha: 26 στο σύνολο. Ακριβώς τόσες έχει και ο Eddie Lawson, με τον Valentino Rossi να είναι ο μοναδικός αναβάτης Yamaha που έχει περισσότερες νίκες: 46!

 

24 - Οι Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa έχουν κάνει το 1-2 στη μεγάλη κατηγορία σε 24 αγώνες, με τον καθένα να είναι στην πρώτη θέση 12 φορές!

 

6 - Στην Καταλονία και παρά τους τραυματισμούς του, ο Bradley Smith πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο MotoGP: 6ος. Είναι ο νεαρότερος Βρετανός που παίρνει θέση στην εξάδα από το 1979, όταν ο Gary Lingham είχε τερματίσει τρίτος στο Βέλγιο, σ' έναν αγώνα που απείχαν τα μεγάλα ονόματα της εποχής, επειδή ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους.

 

6 - Τόσο ο Luis Salom, όσο και ο Maverick Vinales έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο και στους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν. Μόνο ο Kazuto Sakata έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο στους εφτά πρώτους αγώνες της μικρής κατηγορίας του Πρωταθλήματος, χάνοντας ωστόσο τον Τίτλο από τον Dirk Raudies.

 

4 - Μόλις τέσσερεις είναι οι αναβάτες του MotoGP που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς και στους πρώτους έξι αγώνες της αγωνιστικής χρονιάς: οι Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso και Aleix Espargaro.

 

Επόμενο άρθρο »

Nakamoto: Καμμία πίεση

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: Επιστρέφω δυνατός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα