• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Desmosedici για ιδιώτες!
Η Ducati εξηγεί τα πλάνα της για το 2014!
Νέα 02/07/2013 - 12:46

Είναι γνωστό ότι από το ξεκίνημα της νέας σεζόν, τα εργοστάσια θα μπορούν να προμηθεύουν μοτοσυκλέτες στις ιδιωτικές ομάδες του Πρωταθλήματος, βάσει των κανονισμών του 2014, κάτι που θα δίνει κάποια πλεονεκτήματα σ' αυτούς που θα τις χρησιμοποιούν.

 

"Από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι νέοι κανονισμοί την επόμενη χρονιά, όταν και - ουσιαστικά - θα είναι εφικτό για μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να αγωνίζεται στην CRT κατηγορία, χρησιμοποιώντας την ECU και το software της Magneti Marelli, σκεφτόμαστε σοβαρά να διαθέσουμε μ' αυτό το πακέτο τη μοτοσυκλέτα του 2013", σχολίασε ο Paolo Ciabatti, ο Διευθυντής του project MotoGP της Ducati, στο επίσημο site του Πρωταθλήματος.

 

"Θα έχουν ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στο καύσιμο. Θα έχουν στη διάθεσή τους 24 λίτρα, ενώ οι εργοστασιακές συμμετοχές θα έχουν μόλις 20. Επιπλέον θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μοτέρ, αντί πέντε και δεν θα υπάρχει πάγωμα εξέλιξης στους κινητήρες. Θεωρούμε ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον σύνολο για μερικές από τις ιδιωτικές ή δορυφορικές ομάδες και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν όλα πάνε καλά, θα διαθέσουμε τέσσερεις. Συζητάμε με κάποιες ομάδες, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί".

 

Το όλο θέμα - σύμφωνα με τον Ciabatti - μπορεί να έχει κλείσει μέχρι το γύρο της Laguna Seca, με τον Ιταλό να επιβεβαιώνει ότι ενδεχομένως το 2014 να δούμε οκτώ Ducati στο grid: Τέσσερεις εργοστασιακές και τέσσερεις ιδιωτών! "Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί, αλλά για την ώρα μιλάμε με διάφορες ομάδες και με την Pramac. Η σχέση μας μ' αυτούς είναι μακρόχρονη και πρωτίστως θα κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση με την Pramac για του χρόνου και μετά θα συζητήσουμε με άλλες ομάδες", πρόσθεσε ο Ιταλός.

 

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Καμμία επιπλοκή για Lorenzo

Χορηγοί