• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν έχω ξαναδεί rookie σαν κι αυτόν!
Ξεκίνησε τη χρονιά για να κερδίσει το Παγκόσμιο
Νέα 10/09/2013 - 10:11

Ο Marc Marquez ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και γρήγορα απέδειξε ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής στο MotoGP για τα επόμενα χρόνια. Ήδη ο rookie της Repsol έχει καταφέρει να υποσκελίσει στη βαθμολογία τους πάντες, προηγούμενος - έξι αγώνες πριν το τέλος - με 30 βαθμούς του δεύτερου.

 

Κάνοντας μια μίνι σύγκριση με τα αντίστοιχα επιτεύγματα του Valentino Rossi, όταν ο Ιταλός ήταν rookie στη κατηγορία το 2000, θα δούμε ότι ο θρυλικός Vale είχε τερματίσει δεύτερος στα 500cc, με 49 βαθμούς διαφοράς από τον Kenny Roberts Jr., έχοντας συνολικά δυο νίκες. Ο Rossi, ο οποίος στη συνέχεια βέβαια πήρε πέντε διαδοχικούς Τίτλους, δήλωσε ότι ο ίδιος την πρώτη του χρονιά δεν πίστεψε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, σε αντίθεση με το φαινόμενο "Marquez".

 

"Αυτό που κάνει ο Marquez φέτος είναι πολύ εντυπωσιακό", σχολίασε ο Vale, ερωτηθείς για την παρουσία του 20χρονου εν συγκρίσει με άλλους διάσημους αναβάτες την πρώτη τους χρονιά. "Για μένα, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο, έχει τη νοοτροπία. Ξεκίνησε τη χρονιά για να κερδίσει το Παγκόσμιο. Το 2000, όταν εγώ ήμουν rookie δεν το έκανα. Νόμιζα ότι την πρώτη μου χρονιά θα ήταν ακατόρθωτο κάτι τέτοιο και ίσως γι' αυτό και δεν κέρδισα. Ωστόσο ο Marquez είναι εδώ με τη νοοτροπία να κερδίσει. Δεν έχω ξαναδεί rookie σαν αυτόν!"

 

Τέλος, αναφερθείς στον πρόσφατο αγώνα του Silverstone και στην επική μάχη των Lorenzo-Marquez στους τελευταίους τρεις γύρους, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπογράμμισε: Marc είναι απίστευτα γρήγορος. Ο Jorge ήταν εντυπωσιακός, αλλά ο Marc - με δεδομένο ότι είναι rookie και ότι οδήγησε για πρώτη φορά στο Silverstone - ήταν κάτι παραπάνω...".

 

Επόμενο άρθρο »

O Pedrosa στη F1!

« Προηγούμενο άρθρο

EKO racing club & Ducati Dream Tour

Χορηγοί