• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Νίκη για Laverty στο 1ο σκέλος
Στο βάθρο και οι Melandri-Sykes, 4ος ο Guintoli
Νέα 15/09/2013 - 13:36

Στην άδεια πίστα της Κωνσταντινούπολης - η οποία έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Hermann Tilke - o Eugene Laverty επικράτησε στον πρώτο αγώνα του 11ου γύρου Πρωταθλήματος των SBK, αφήνοντας πίσω του τον Marco Melandri και τον poleman, Tom Sykes.

 

Με την πέμπτη του φετινή νίκη, ο Laverty κατόρθωσε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στους 31 βαθμούς, με εφτά αγώνες να απομένουν για το τέλος. Δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα ο Sykes και προσπάθησε να ξεφύγει, χωρίς επιτυχία, από τον Laverty ο οποίος με δυναμισμό τον πέρασε στον 12ο γύρο (στην 15η στροφή) και έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα. Ο Marco Melandri έκανε καλό αγώνα και από την τέταρτη θέση τερμάτισε δεύτερος, δίνοντας στην αρχή μάχη με τον Guintoli, τον οποίο και πέρασε στον 14ο γύρο, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Sykes. Μέχρι τότε, ο Laverty είχε πάρει διαφορά και δεν μπορούσε κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση ο Ιταλός.

 

Οι τελευταίοι γύροι ήταν εντυπωσιακοί, με δυνατές μάχες, ιδίως ανάμεσα σε Sykes και Guintoli για το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Νικητής από τη μεταξύ τους μονομαχία ο Βρετανός της Kawasaki, ο οποίος πρόσθεσε 16 πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του φετινού Τίτλου. Μεγάλη συζήτηση θα γίνει για το περιστατικό ανάμεσα σε Giugliano και Elias στην τελευταία στροφή. Οι δυο τους μάχονταν για την πέμπτη θέση, με τον πρώτο να βγάζει αγκώνα και παραλίγο να ρίξει τον Ισπανό! Ο Giugliano πήρε την 5η θέση - η Επιτροπή Αγώνων δεν είδε κάτι μεμπτό - ενώ ο Elias στο ντεμπούτο του στα SBK πήρε μια εξαιρετική έκτη θέση!

 

Στην έβδομη θέση ο Cluzel, με τον απογοητευτικό Chaz Davies να μένει όγδοος. Σύγκρουση είχαμε και ανάμεσα στους Fabrizio και Haslam, στην τελευταία στροφή, με τον Ιταλό παραλίγο να βγάλει εκτός πίστας τον Βρετανό! Ωστόσο ο Haslam ήταν αυτός που πήρε στο τέλος την ένατη θέση. Με αποδεκατισμένο το grid, εξαιτίας τραυματισμών, ο Sandi πήρε την 11η θέση, ο ομόσταυλός του (Aitchison) αποσύρθηκε λόγω βλάβης, ενώ ο Ianuzzo τερμάτισε 12ος. Ο Badovini μπήκε να αγωνιστεί παρά τον πρησμένο του αστράγαλο, ωστόσο προδόθηκε από την Panigale του, η οποία άρχιζε να βγάζει καπνούς και αποσύρθηκε στον 9ο γύρο.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: Θρίαμβος Rins στη Moto3!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Ζέσταμα: 1ος ο Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα