• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Απλά μαγικός ο Lorenzo!
5η νίκη για τον Ισπανό, στο βάθρο Marquez-Pedrosa
Νέα 15/09/2013 - 17:14

Ο Jorge Lorenzo ήταν με μια λέξη "μαγικός" στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην ιταλική πίστα του Misano, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να πετυχαίνει την πέμπτη φετινή του νίκη - ισοφάρισε τις νίκες του Marquez - και τη δεύτερη συνεχόμενή του μετά το βρετανικό GP στο Silverstone!

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ισπανός άσος της Yamaha κέρδισε τον αγώνα από τον πρώτο γύρο, αφού σ' εκείνο το σημείο είχε ήδη αφήσει 1,2δ πίσω του όλους τους αντιπάλους του! Μια διαφορά που θα αποδεικνυόταν αδύνατο να καλυφθεί στη συνέχεια. Ο Lorenzo χτες δήλωνε: "Ενδεχομένως η καλύτερη στρατηγική στον αγώνα θα είναι να ακολουθήσω τον Marquez..." και μόνο αυτό δεν έκανε! Με φανταστικό ρυθμό από το πρώτο δευτερόλεπτο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν επέτρεψε σε κανέναν να σκεφτεί καν τη πιθανότητα της πρώτης θέσης, περνώντας στο τέλος τη γραμμή τερματισμού με άνετο προβάδισμα 3+ δευτερολέπτων.

 

Το ενδιαφέρον στράφηκε στην έντονη κι ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα σε Marc Marquez και Dani Pedrosa, από την οποία - για μια ακόμη φορά - νικητής βγήκε ο 20χρονος rookie. "Χτες ήμουν γρήγορος στον ένα γύρο, αλλά σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά με το ντεπόζιτο γεμάτο", θα παραδεχόταν στο τέλος ο Marquez. Πράγματι, το ξεκίνημα του μικρού δεν ήταν καλό - δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί σ' αυτό ακόμα - και παρά το ότι ξεκίνησε από την pole έμεινε σχεδόν αμέσως τρίτος. Ο Marquez δεν μπορούσε να βρει το συνηθισμένο του καταιγιστικό ρυθμό και στη συνέχεια υπέπεσε σε (ακόμα ένα αυτό το Σ/Κ) λάθος που δεν του στοίχισε κάποια πτώση, αλλά την τρίτη θέση, την οποία έχασε από τον Rossi.

 

Για μερικά λεπτά ο μικρός μάζευε δυνάμεις για την αντεπίθεσή του, την οποία ξεκίνησε με μεγαλειώδη τρόπο όταν υπολειπόταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον Valentino. Σε δυο μόλις γύρους, ο "δολοφόνος" με το αγγελικό χαμόγελο κατάφερε να φτάσει και να περάσει στην Tramonto τον Rossi, αναγκάζοντας τον Ιταλό να ανοιχτεί ελαφρώς. Έχοντας εδραιωθεί στην τρίτη θέση, επόμενο "θύμα" για τον Marquez: ο ομόσταυλός του!

 

Η συναρπαστική μάχη των δυο δεν άργησε να ξεσπάσει. Στη δεύτερη στροφή, σε ελάχιστο χώρο και με περίσσιο θράσος, ο 20χρονος πέρασε τον Pedrosa, με τον τελευταίο να μην εγκαταλείπει εύκολα τη δεύτερη θέση και να απαντά στην Tramonto! Κυριολεκτικά χωρίς να προλάβει να πάρει ανάσα από το πέρασμά του, ο Pedrosa δέχτηκε νέα επίθεση από τον ομόσταυλό του, με τον Marquez να τον κερδίζει στα φρένα και να περνά μπροστά, ενώ ο βετεράνος της Honda δεν είχε πλέον άλλες δυνάμεις και η απόδοσή του άρχιζε να πέφτει. "Τα έδωσα όλα σήμερα, αλλά δεν μπόρεσα να μείνω κοντά στον Marc στους τελευταίους γύρους", θα παραδεχόταν στωικά ο Pedrosa, την ώρα που ο rookie της χρονιάς δήλωνε χαρούμενος με τους 20 βαθμούς.

 

Το βάθρο τελικά δεν ήρθε για τον Valentino Rossi, του οποίου ο ρυθμός έπεσε στους τελευταίους εφτά-οχτώ γύρους, με τον Ιταλό να κάνει ένα μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση και να τερματίζει 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, προς απογοήτευση του ίδιου αλλά και των οπαδών του στις κερκίδες. Ο Stefan Bradl πήρε την 5η θέση, επικρατώντας στον τελευταίο γύρο του Cal Crutchlow, με τον Alvaro Bautista να τερματίζει έβδομος και μακριά από τον καλό του εαυτό στους προηγούμενους γύρους.

 

Στον εμφύλιο της Ducati ο Dovizioso βγήκε νικητής, μπροστά από τον Nicky Hayden και τον Michele Pirro, με τους τρεις τους να κλείνουν την πρώτη δεκάδα, με μια απογοητευτική όμως διαφορά πάνω από 40 δευτερόλεπτα, για μια μικρή πίστα όπως είναι το Misano. Για πρώτη φορά φέτος, ο Aleix Espargaro δεν ήταν η καλύτερη CRT του αγώνα. Ο Ισπανός ξεκίνησε βιαστικά θέλοντας να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα την έκτη του θέση στο grid, ωστόσο πήρε ποινή ride through κι έπεσε στην 13η θέση, παραχωρώντας τον άτυπο τίτλο της καλύτερης CRT στον Colin Edwards που ήταν 12ος.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: 2 στα 2 για Laverty!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Πανάξια νίκη για Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα