• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: 2 στα 2 για Laverty!
Επικράτησε και στο 2ο σκέλος ο Ιρλανδός στην Τουρκία
Νέα 15/09/2013 - 18:07

Ο Eugene Laverty είναι ο νέος "σουλτάνος" στην Κωνσταντινούπολη! Ο αναβάτης της εργοστασιακής Aprilia, μετά τη νίκη του στον 1ο αγώνα, τις διπλασίασε στο δεύτερο σκέλος, μετά από μια ωραία εμφάνιση.

 

 Ο δεύτερος αγώνας στην τουρκική πίστα έμοιαζε πολύ με τον πρώτο, με τον poleman Tom Sykes να ξεκινά δυνατά και να θέλει να φτιάξει διαφορά από τους υπόλοιπους, αυτή τη φορά όμως, ήταν ο Guintoli αυτός που τον ακολουθούσε από κοντά, την ώρα που ο ομόσταυλός του έπεφτε στην πέμπτη θέση.

 

Παρά την άσχημη εκκίνησή του και με δυνατή ψυχολογία μετά τη νίκη του λίγες ώρες πριν, ο Laverty άρχισε να επιτίθεται και να περνά τους οδηγούς μπροστά του, βάζοντας στο στόχαστρο τον Sykes, τον οποίο και πέρασε - πέντε γύρους πριν το τέλος - για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το Σ/Κ στην Τουρκία για τον ίδιο και την Aprilia! Ο Laverty δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 1.7δ μπροστά από τον Βρετανό, κατακτώντας την έκτη φετινή του νίκη!

 

Ο Guintoli περίμενε σίγουρα πολύ περισσότερα από το γύρο στην Τουρκία, καθώς υπολείπεται πλέον οκτώ βαθμούς από τον Sykes, παρά την τρίτη του θέση στο δεύτερο σκέλος σήμερα. Ο Marco Melandri ήταν τέταρτος. Ο αναβάτης της BMW έχασε πραγματικά πάρα πολύ χρόνο στη μάχη του με τον Toni Elias, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του και κατάφερνε να νικά στα φρένα τον Ιταλό, μέχρι που ο τελευταίος άλλαξε τακτική και ξεμπέρδεψε μαζί του, αφήνοντάς τον πέμπτο. Ενδεχομένως απρόσμενο, αλλά οπωσδήποτε φανταστικό το ντεμπούτο του Elias, ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του την BMW του Chaz Davies.

 

Δυνατή μάχη σε όλο το διάστημα του αγώνα για την έβδομη θέση, ανάμεσα στους Cluzel και Haslam, με κερδισμένο τον αναβάτη της Suzuki, ενώ οι Giugliano και Fabrizio ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια (!) είδαμε μόλις 15 αναβάτες στη σχάρα εκκίνησης των SBK, καθώς ο Badovini δεν πήρε τελικά μέρος στο δεύτερο σκέλος, με τον πρησμένο του αστράγαλο να τον ενοχλεί.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Πληρώνω τα λάθη μου

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Απλά μαγικός ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα