• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Πληρώνω τα λάθη μου
Το μόνο που μπορούμε πλέον, είναι να κερδίζουμε αγώνες
Νέα 15/09/2013 - 21:36

O Jorge Lorenzo - νικητής του σημερινού αγώνα στο Misano - δήλωσε ότι πληρώνει λάθη που έκανε νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στη προσπάθειά του να γεφυρώσει το κενό που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Marc Marquez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να μειώσει στους 34 βαθμούς τη διαφορά του από τον συμπατριώτη του. Ο Ισπανός της Yamaha τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει να παλεύει για νίκες, αλλά υπογράμμισε παράλληλα και το πολύ δύσκολο έργο του να υπερασπιστεί τον Τίτλο του φέτος.

 

"Πέντε νίκες είναι πολλές για να είσαι στη δεύτερη θέση, αλλά έκανα λάθη στο Assen και στο Sachsenring. Ήταν καθαρά δικά μου τα λάθη και τώρα το πληρώνω", σχολίασε ο Jorge. "Το παρελθόν είναι παρελθόν όμως, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να νικήσουμε τους εναπομείναντες αγώνες. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζουμε αγώνες. Αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε. Ο Marc είναι πολύ δυνατός. Είναι πάντα πρώτος ή δεύτερος κι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος να κερδίσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε", πρόσθεσε.

 

Ο Jorge είχε εκνευριστεί με τα προβλήματα στο φρενάρισμα που είχε τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο μερικές αλλαγές που έγιναν στη M1 του, απέδωσαν καρπούς. "Ευτυχώς βελτιώσαμε αρκετά τη μοτοσυκλέτα στο ζέσταμα. Βάλαμε ένα πιο δυνατό πιρούνι για το φρενάρισμα", τόνισε. "Όλο το Σ/Κ δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, ειδικά στο φρενάρισμα. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τη μοτοσυκλέτα και ήμουν νευριασμένος διότι αλλάξαμε πολλά. Ευτυχώς στο τέλος τα καταφέραμε και ήμουν πολύ πιο γρήγορος και με μεγαλύτερη σιγουριά. Αυτό μου επέτρεψε να δοκιμάσω να κάνω την ίδια στρατηγική όπως και στους πρόσφατους αγώνες, με τη διαφορά ότι τώρα νιώθω πιο δυνατός".

 

"Έκανα καλή αρχή. Προσπέρασα τον Marc και προσπάθησα να πιέσω στο όριο από την αρχή. Αφού πέτυχα το στόχο μου, έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω λάθη, διότι οι Marc και Dani ήταν πραγματικά δυνατοί. Είχαν τον ίδιο ρυθμό μ' εμένα. Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, από φυσικής αλλά και πνευματικής άποψης". Ο Lorenzo είχε στη διάθεσή του και το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha - για πρώτη φορά φέτος - και ήταν αυτό που του επέτρεψε να κλείσει τη ψαλίδα σε σχέση με τις Honda. "Ήμουν λίγο εκνευρισμένος όλο το Σ/Κ γιατί ένιωθα ότι είχαμε ένα πλεονέκτημα με το seamless, αλλά δεν μπορούσαμε να ρυθμίσουμε σωστά την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Δεν τα παρατήσαμε όμως και δουλέψαμε πολύ με τους μηχανικούς στον υπολογιστή και πρέπει να τους ευχαριστήσω!"

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μεγάλο το ρίσκο!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: 2 στα 2 για Laverty!

Χορηγοί