• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Η συνέντευξη τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 26/09/2013 - 22:15

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε διαφορετικά αυτή τη φορά, στην πίστα της Aragon λίγο πριν την έναρξη του 14ου γύρου Πρωταθλήματος, με τους αναβάτες που έδωσαν το παρόν να φωτογραφίζονται με τις δυο κοπέλες της Moto3, την Ana Carrasco και την Maria Herrera, η οποία κάνει έκτακτη συμμετοχή.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marc Marquez, ο οποίος τόνισε: Aragon είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες και το διασκέδασα πολύ στο τεστ μετά τον αγώνα στο Montmelo. Νιώθω καλά, όχι τόσο όσο στα 125cc - ειδικά στην πρώτη στροφή - αλλά καλύτερα μετά, στη Moto2. Στο Misano έκανα μερικά λάθη, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ λοιπόν και να πιέσω. Να δούμε πως θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. Τότε θα δούμε και για ποια θέση θα έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε".

 

O Lorenzo ελπίζει να αλλάξει την άσχημη παράδοση που έχει η Yamaha και ο ίδιος, στην πίστα της πατρίδας του. "Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε κερδίσει τους δυο τελευταίους αγώνες και αυτό είναι καλό σημάδι, αλλά τώρα είμαστε σε μια δύσκολη για εμάς πίστα. Τέταρτος το 2010, τρίτος το 2011 και δεύτερος πέρυσι, έτσι πρέπει να τηρήσουμε την ακολουθία και φέτος να κερδίσουμε για πρώτη φορά! Ωστόσο οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί. Θεωρώ ότι με μια καλή μοτοσυκλέτα θα τα πάμε καλά. Είχαμε καλό ρυθμό και ήμασταν γρήγοροι στο τεστ κι έτσι ελπίζω να είμαστε πιο γρήγοροι τώρα. Αυτά στη θεωρία, αλλά ευελπιστώ να γίνουν και πράξη!"

 

Ο περσινός νικητής, ο Dani Pedrosa, θέλει κι αυτός να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος του Marquez και να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία. "Στον τελευταίο αγώνα δεν μπορέσαμε να φτάσουμε το ρυθμό των πρώτων για τη νίκη, αλλά πιστεύω ότι στο τεστ του Misano κάναμε μερικές βελτιώσεις , όχι κάτι το πολύ μεγάλο, αλλά ακόμα και το πολύ μικρό μπορεί να είναι σημαντικό. Αύριο θα δούμε αν θα δουλέψουν και σε διαφορετική πίστα. Προφανώς πέρυσι έκανα καλό αγώνα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω μαζί με τους φιλάθλους και τους φίλους μου!"

 

Ο Rossi, ο οποίος δείχνει να έχει κολλήσει στην τέταρτη θέση στους τελευταίους αγώνες, ελπίζει να σπάσει αυτό το σερί. "Το 2010 εδώ είχα πολλά προβλήματα με τον ώμο μου, μ' αρέσει όμως η πίστα. Ειδικά στο τεστ, μετά την Βαρκελώνη, είχα καλή αίσθηση πάνω στη Μ1, ήμουν γρήγορος, με καλό ρυθμό και όχι τόσο μακριά από τους τρεις πρώτους. Σίγουρα βέβαια, στο διάστημα των δυο-τριών μηνών οι ρυθμίσεις έχουν αλλάξει, αλλά ελπίζουμε να είμαστε γρήγοροι και να παραμείνουμε στην κορυφή στις δοκιμές, ώστε την Κυριακή να είμαστε χαρούμενοι στον αγώνα. Πρέπει βέβαια να δουλέψουμε και σε μερικούς τομείς που υστερούμε, όπως στα φρένα. Θα συνεχίσουμε σαν να ήταν η Δευτέρα μετά το Misano, που δεν τα πήγαμε άσχημα".

 

Για τον Bradl, αυτό το Σ/Κ θα αποτελέσει ακόμα μια ευκαιρία να βρει το ρυθμό που του χάρισε το πρώτο του βάθρο στον αγώνα της Laguna Seca. "Στους τελευταίους αγώνες υποφέρουμε από μερικά προβλήματα, κάποιες φορές το μπροστινό, κάποιες το πίσω και δεν ήμασταν γρήγοροι. Όπως μπορείτε να δείτε, οι πρώτοι τέσσερεις εργοστασιακοί έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και πηγαίνουν πολύ γρήγορα από την αρχή του Σ/Κ. Ωστόσο αύριο ξεκινά μια νέα πρόκληση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στην κορυφή γίνεται".

 

Ο Espargaro, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα φύγει από την ομάδα του, απέφυγε να σχολιάσει για το μέλλον του. "Είναι μια καλή σεζόν για εμένα, ειδικότερα έκανα μερικές καλές κατατακτήριες. Σε μικρές πίστες, όπως η Γερμανία ή το Misano, έχουμε πλεονέκτημα γιατί η μοτοσυκλέτα μας είναι καλή στις αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά υποφέρουμε πολύ στις μεγάλες πίστες. Μ' αρέσει πολύ αυτή εδώ η πίστα, το πρώτο και το δεύτερο κομμάτι είναι πολύ καλά, αλλά η μεγάλη ευθεία θα είναι δύσκολη"

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Θέλω να αλλάξω μοτοσυκλέτα. Είμαι κοντά σ' αυτό και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα. Δεν θέλω να αλλάξω ομάδα, γιατί εδώ είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου, αλλά κάποιες φορές πρέπει να υπάρξει η αλλαγή για να βρεθεί το κίνητρο. Θέλω πραγματικά να αλλάξω μοτοσυκλέτα!"

 

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto3 ΕΔ1: Μπροστά ο Vinales

« Προηγούμενο άρθρο

Video: 24H Le Mans

Χορηγοί