• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυτή είναι η πελατειακή Honda!
Πρώτες φωτό της Honda RCV1000R Production Racer!
Νέα 07/11/2013 - 17:48

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια, η Honda αποκάλυψε τη νέα της πελατειακή μοτοσυκλέτα που θα πάρει θέση στο grid του MotoGP του χρόνου, στην κατηγορία "OPEN"!

 

Στην παρουσίαση, η Honda αποκάλυψε ότι ο Casey Stoner δοκιμάζοντας τόσο την πελατειακή, όσο και την πρωτότυπη στο Motegi - με τα ίδια ελαστικά - η διαφορά του στους χρόνους ήταν μόλις τρία δέκατα. Βέβαια, όταν φόρεσε την πιο μαλακή επιλογή ελαστικού (που θα έχουν στη διάθεσή τους όλες οι "OPEN" μοτοσυκλέτες) η διαφορά του από την πρωτότυπη έπεσε στο 0.17δ!

 

Το κόστος απόκτησης μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας φτάνει περίπου στα 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά με δεδομένο ότι θα διατεθεί ένα αναβαθμισμένο σύνολο το 2015, το επιμερισμένο κόστος ανά χρονιά αναμένεται να φτάσει στις 800.000€.

 

Επιβεβαιωμένοι αναβάτες της νέας αυτής μοτοσυκλέτας θα είναι οι Nicky Hayden (Aspar), Scott Redding (Gresini) και Karel Abraham (Cardion AB), χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ποιός θα είναι ο ομόσταυλος του Hayden. Η πελατειακή της Honda θα κάνει το ντεμπούτο της στο τεστ μετά τον αγώνα της Κυριακής, αλλά μόλις δυο θα είναι διαθέσιμες, με τους Hayden και Redding να είναι οι οδηγοί που θα πάρουν μια πρώτη γεύση, μιας και ο Abraham είναι τραυματίας.

 

Θυμίζουμε ότι το 2014 είναι πολύ πιθανό η Pramac να έχει μια εργοστασιακή και μια "OPEN" συμμετοχή, με τη δεύτερη να είναι μια GP13 στην οποία θα προσαρμοστεί η full ηλεκτρονική της Magneti-Marelli. Η καινούργια κατηγορία "OPEN" απολαμβάνει τα προνόμια - σε σχέση με τις εργοστασιακές - των περισσότερων λίτρων καυσίμου (4), εφτά παραπάνω κινητήρες ανά σεζόν (12) και της πιο μαλακής πίσω επιλογής ελαστικού.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Η συνέντευξη Τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Τα σενάρια Τίτλου

Χορηγοί