• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Η συνέντευξη Τύπου
Η αγωνία κορυφώνεται για τον φετινό Πρωταθλητή!
Νέα 07/11/2013 - 21:18

Πρώτος το λόγο στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον κάθε αγώνα, πήρε ο Marc Marquez: "Πρέπει να τερματίσουμε στις πρώτες τέσσερεις θέσεις και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο με αυτούς τους αναβάτες στο Πρωτάθλημα. Η νοοτροπία μας είναι ίδια όπως και τις υπόλοιπες εβδομάδες: να προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη Παρασκευή, Σάββατο και αγώνα. Θα δούμε αν καταφέρουμε να παλέψουμε για τη νίκη, για το βάθρο ή για τους βαθμούς", σχολίασε.

 

Ο Lorenzo από την πλευρά του γνωρίζει ότι μόνο εύκολο δεν είναι το έργο που έχει μπροστά του. "Είμαι σίγουρος ότι αν μπορεί, ο Valentino θα με βοηθήσει ακριβώς όπως θα τον βοηθούσα κι εγώ αν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση. Το σημαντικό είναι να είμαστε γρήγοροι από την Παρασκευή και ειδικά στον αγώνα. Νομίζω ότι ο Marc κι εγώ πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που δυο Ισπανοί παλεύουν για τον Τίτλο του Πρωταθλητή. Η καλύτερη στρατηγική για εμένα είναι να κερδίσω τον αγώνα. Αυτό και μόνο. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Παλεύουμε με πολλούς οδηγούς της Honda και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Θα δούμε αν θα βρέξει την Κυριακή, αλλά σε νορμάλ συνθήκες νομίζω είναι πιο δύσκολα τα πράγματα".

 

Ο Pedrosa, ο οποίος είχε κερδίσει στον περσινό αγώνα της Βαλένθια, ερωτήθηκε πολλές φορές για τις περιβόητες εντολές από την ομάδα και το αν θα υπάρξουν. "Το HRC δεν δίνει εντολές απ' όσο ξέρω και νομίζω ότι είναι ήδη 13 βαθμούς μπροστά και πάντα τερματίζει στο βάθρο, οπότε θα τα καταφέρει ούτως ή άλλως. Πάντως κι εγώ θα βάλω τα δυνατά μου στον αγώνα. Με το να κερδίσω, θα είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω την ομάδα".

 

Ο Valentino Rossi είχε μια δική του ανακοίνωση να κάνει: "Στόχος μας είναι να παλεύουμε με τους τρεις πρώτους κάθε Σ/Κ. Συνέβη φέτος, αλλά όχι τόσο συχνά. Κάναμε καλούς αγώνες, με κάποια βάθρα και μια νίκη. Για μένα ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω τον Jorge είναι να μείνω μπροστά από τον Marc. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσω. Οι φήμες είναι αλήθεια. Την επόμενη χρονιά δεν θα είμαι μαζί με τον Burgess, όχι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, διότι έχω μεγάλη ιστορία μαζί του. Δεν είναι απλά ο αρχιμηχανικός μου αλλά μέλος της οικογένειάς μου και ο αγωνιστικός μου πατέρας. Αποφάσισα όμως ότι από του χρόνου χρειάζομαι κάτι να αλλάξω, να βρω νέο κίνητρο και να βελτιώσω το επίπεδο και την ταχύτητά μου".

 

O Hayden, ο οποίος στέφθηκε Πρωταθλητής σ' αυτή την πίστα το 2006, δεν βλέπει και πολλές ομοιότητες του τότε με το σήμερα. "Προφανώς και είναι πολύ καλύτερα να είσαι οκτώ βαθμούς πίσω (σ.σ. όπως αυτός το 2006 σε σχέση με τον Rossi). Ο Marc είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα ήθελα να ήμουν στη θέση του και όχι στου Jorge... για να πούμε την αλήθεια, θα ήθελα να ήμουν στη θέση και των δυο! Ο Marc δεν είναι ακριβώς ο τυπικός rookie και θα πίστευε κανείς ότι εύκολα θα τα καταφέρει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να πέσει η σημαία την Κυριακή!"

 

Τέλος, το λόγο πήρε και ο Bradley Smith: "Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τους στόχους μας και αυτό που ήθελε από εμάς η Yamaha φέτος. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και θέλω να επιστρέψω του χρόνου και να προσπαθήσω και πάλι. Δεν ολοκλήρωσα με τον καλύτερο τρόπο τη Moto2 και δεν μπήκα στο φετινό Πρωτάθλημα με την καλύτερη δυνατή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θεωρώ ότι θα δούμε κάτι περισσότερο από τους Pol και Scott που θα είναι στο MotoGP του χρόνου".

 

Επόμενο άρθρο »

Χωρίζουν οι δρόμοι Rossi-Burgess

« Προηγούμενο άρθρο

Αυτή είναι η πελατειακή Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα