• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ: O Γκιζίνος 1ος, ο Πίππος Πρωταθλητής
Εξαιρετικός ο Σπηλιώτης, μάχη Τσαλίκη-Παπασταύρου!
Νέα 18/11/2013 - 00:29

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός, Βασίλης Κωστάκος

 

Ο Άρης Γκιζίνος με την Yamaha R1 της ομάδας του Νίκου Τσεσμελή έκανε αυτό που έπρεπε, με ωραίο στυλ, αφού ξεκίνησε από την pole position και κράτησε με άνεση την πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, 28 γύρους αργότερα, πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στην μεγάλη κατηγορία του Πανελληνίου, την Superstock. Από κει και πέρα αφού ήταν -22 βαθμούς από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Λευτέρη Πίππο, δεν μπορούσε παρά να ελπίζει μόνο σε μια ατυχία του περσινού Πρωταθλητή.

Ο Πίππος όμως, πάνω στην πορτοκαλί ΚΤΜ έμεινε απόλυτα ψύχραιμος, οδήγησε συντηρητικά, χωρίς λάθη και χωρίς να πιεστεί από τους οδηγούς που τον πέρασαν, μένοντας τελικά στην 6η θέση που του εξασφάλισε και τον φετινό Τίτλο με +7 βαθμούς, από τον Γκιζίνο. Ο Πίππος πριν λίγο καιρό είχε ένα ατύχημα στο δρόμο και αγωνίστηκε με πρόβλημα στο πόδι του, στους δύο τελευταίους αγώνες, αλλά κατάφερε με δύο νίκες, δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση να έχει τη διαφορά που του επέτρεψε να διατηρήσει το #1 στη μοτοσυκλέτα του.

Γκιζίνος
Γκιζίνος

 

Ο Μιχάλης Σπηλιώτης με τη δική του Yamaha R1, έκανε μια μέτρια εκκίνηση και όταν τελικά πέρασε 2ος ο Γκιζίνος ήταν ήδη πολύ μπροστά. Ο αειθαλής οδηγός έβαλε το κεφάλι κάτω και έκανε θαυμάσιο αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο, για να μειώσει τη διαφορά και να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου και μαζί να ανεβεί στην 3η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος. Για την 3η θέση δόθηκε μεγάλη μάχη, ιδιαίτερα μετά την πτώση του Γιώργου Μαρκεσίνη, με την όμορφη Honda CBR1000RR. Με ίδια μοτοσυκλέτα ο Φώτης Τσαλίκης ήταν 3ος, μέχρι που δέχτηκε την επίθεση του Γιώργου Παπασταύρου, που ξεκίνησε από την 6η θέση και με πολύ καλό ρυθμό ανέβηκε δυνατά. Ο 18χρονος οδηγός της Ducati Panigale 1199SSTK επιχείρησε ένα θαυμάσιο προσπέρασμα από την εξωτερική στην προτελευταία δύσκολη στροφή της πίστας και πέρασε 3ος!

Η ομάδα του Λευτέρη Πίππου
Η ομάδα του Λευτέρη Πίππου

Μάλιστα σιγά-σιγά έκτισε μια διαφορά σχεδόν 2'' δευτερολέπτων, μέχρι τον 20ο γύρο του Αγώνα. Από κει και πέρα ο Τσαλίκης πιέζοντας συνεχώς, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να βρίσκεται στη ρόδα της κόκκινης μοτοσυκλέτας. Στο τέλος του 25ου γύρου ο Παπασταύρου έκανε στην Κ11 ένα μικρό λάθος στα φρένα, άνοιξε τη γραμμή του και ο Τσαλίκης το εκμεταλλεύτηκε αμέσως για να περάσει και πάλι 3ος και να πάρει το πρώτο του φετινό βάθρο.

Σπηλιώτης
Σπηλιώτης

Ωραία μάχη που κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών.

 

Πίσω από τον 4ο Παπασταύρου, ο Στέφανος Καντιμοίρης έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, πάνω στην όμορφη Yamaha R1 που έρχεται πάντα από την Ρόδο και πήρε την 5η θέση, με πολύ καλό γυρολόγιο. Ένας πολύ καλός οδηγός, που προετοιμάζεται σωστά και μεθοδικά και έχει να δώσει ακόμη πολλά!

Δυστυχώς από τον αγώνα έλειψαν και οι δύο BMW των “αιωνίων αντιπάλων” Βασίλη Γερακίτη και Διονύση Αχτύπη, αφού και οι δύο έμειναν χωρίς μοτοσυκλέτα, μετά από τις ευτυχώς ανώδυνες για τους ίδιους πτώσεις που είχαν το Σάββατο στις Κατατακτήριες!

Μαρκεσίνης, Σπηλιώτης, Τσαλίκης
Μαρκεσίνης, Σπηλιώτης, Τσαλίκης

Ο Θανάσης Βέλλιος – που είχε τρέξει πριν στην ΟΡΕΝ -μαζί με τους Ανδρέα Ψυχογιό και Νίκο Πολύδωρο, έδωσαν τις δικές τους μάχες στις επόμενες θέσεις.

 

Παπασταύρου, Τσαλίκης
Παπασταύρου, Τσαλίκης
Τσαλίκης
Τσαλίκης
Παπασταύρου, Καντιμοίρης
Παπασταύρου, Καντιμοίρης
Παπασταύρου
Παπασταύρου
Γκιζίνος
Γκιζίνος
Καντιμοίρης
Καντιμοίρης
Απονομή
Απονομή

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Jerez: Ημέρα 2η

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Τρίπολη: οι 4 Πρωταθλητές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα