• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Η Althea Racing και πάλι με Ducati!
Συμμετοχή EVO το 2014 με οδηγό τον Canepa
Νέα 23/12/2013 - 16:17

Η Althea Racing επιστρέφει στην Ducati από την Aprilia, για τη νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2012 επήλθε η ρήξη ανάμεσα στις δυο πλευρές - αναφορικά με την εξέλιξη της Panigale - ωστόσο η ιταλική ομάδα επιστρέφει στη σφαίρα επιρροής του εργοστασίου από την Bologna και θα αγωνίζεται με την ιταλική μοτοσυκλέτα το 2014.

 

Η επιστροφή αυτή, σηματοδοτεί και μια διαφορετική βάση στη σχέση της ομάδας με την Ducati. Με τη νέα σεζόν η Althea θα δηλωθεί ως EVO συμμετοχή, θα ανήκει δηλαδή στη νέα υποκατηγορία που επιτρέπει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με χαμηλότερο budget. Το οικονομικό είναι το σημείο κλειδί και τα SBK βλέπουν με καλό μάτι την εδραίωση των κανονισμών που αφορούν στις EVO, μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Αν πράγματι ισχύσουν αποκλειστικά οι κανονισμοί EVO τα επόμενα χρόνια - με λίγα λόγια μοτέρ προδιαγραφών Superstock σε πλαίσιο SBK - τότε η Ducati έχει βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στο να εξελίξει την Panigale για το μέλλον, μέσα στα νέα πλαίσια των κανονισμών EVO. Ενδεικτικό μάλιστα της σχέσης των δυο πλευρών, είναι το όνομα του οδηγού που θα αγωνίζεται με την Panigale της Althea τη νέα σεζόν: ο Niccolo Canepa.

 

Ο Ιταλός έχει μακρά ιστορία με την ιταλική ομάδα, όντας δοκιμαστής των κόκκινων για αρκετά χρόνια. Μάλιστα, το 2007 είχε καταφέρει να στεφθεί Πρωταθλητής στην κατηγορία Superstock 1000 - με Ducati πάντα - ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έχει περάσει στη σέλα μοτοσυκλετών του ιταλικού εργοστασίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Πωλείται η Dainese;

« Προηγούμενο άρθρο

Corti: Στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου project

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα