• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Edwards: Λογικά θα είμαστε καλύτεροι
"Έχουμε καλύτερο σύνολο φέτος"
Νέα 27/01/2014 - 10:30

Παρά το ότι παραμένουν ακόμα ερωτηματικά για το πόσο ανταγωνιστική θα παρουσιαστεί η νέα κατηγορία OPEN στο MotoGP, εν τούτοις ο Colin Edwards είναι βέβαιος για ένα πράγμα: ότι η νέα του FTR-Yamaha θα είναι καλύτερη από τις CRT που είχε τα δυο προηγούμενα χρόνια!


Ο Edwards, ο οποίος θα γίνει 40 χρονών τον Φεβρουάριο, ήταν το μεγαλύτερο όνομα που οδηγούσε CRT μοτοσυκλέτα το 2012, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει 12 βάθρα με Yamaha και Honda και φυσικά δυο Τίτλους στα SBK. Ο Τεξανός ήταν δεύτερος στην υποκατηγορία των CRT πέρυσι, ωστόσο ο μόνος που προκαλούσε σχεδόν μόνιμα πονοκεφάλους στις πιο αργές πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, ήταν ο Aleix Espargaro. Ο τελευταίος θα είναι ο νέος ομόσταυλος του Edwards φέτος.

 

Πλέον φέτος καταργούνται οι CRT μοτοσυκλέτες και οι νέοι κανονισμοί εισάγουν την κατηγορία OPEN, με την οποία θα συμμετάσχει ο Αμερικανός. Η Forward Racing θα μισθώσει κινητήρες της YZR-M1, θα έχει συνεργασία με την Yamaha για πλαίσιο/ψαλίδι, αλλά τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα τα λαμβάνει από την FTR.

 

Με τους νέους κανονισμούς, οι OPEN μοτοσυκλέτες δεν θα έχουν το εξελιγμένο software των εργοστασίων στην ECU, ωστόσο θα έχουν πλεονεκτήματα όπως περισσότερο καύσιμο, περισσότερους κινητήρες στη σεζόν, ένα πιο μαλακό πίσω ελαστικό και δεν θα επηρεάζονται από το "πάγωμα" στη εξέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

 

"Είμαστε με Yamaha, έτσι λογικά θα τα πάμε καλύτερα φέτος", σχολίασε ο Colin Edwards, ο οποίος έδωσε το παρόν σε μια εκδήλωση της Circuit of theAmericas ενόψει της νέας σεζόν. "Προφανώς και έχουμε καλύτερο σύνολο φέτος", πρόσθεσε. "Έχω πάρει μια πρώτη γεύση. Σε μερικές ημέρες θα μπω στο αεροπλάνο για Μαλαισία και ανυπομονώ για το πρώτο τεστ του 2014. Θέλουμε να κοιτάξουμε μερικά πράγματα, όπως το πλαίσιο για παράδειγμα, αλλά θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι".

 

Ο Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο δεύτερο αγώνα του 2014 που έχει προγραμματιστεί στο Τέξας, από 11 έως 13 Απριλίου 2014.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Η παρουσίαση της Pata Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Κοντά σε συμφωνία Movistar-Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα