• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bayliss στο Mugello για δοκιμές με τη Ducati!
O Aυστραλός επιστρέφει στη δράση για να δοκιμάσει την GP9...
Νέα 08/05/2009 - 10:43
Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Superbike και νικητής του τελευταίου αγώνα της εποχής των 990cc, Troy Bayliss επιστρέφει στα ΜotoGP όχι για να πάρει μέρος σε κάποιο GP, αλλά για να πραγματοποιήσει δοκιμές για λογαριασμό της αγαπημένης του Ducati.

Ο 40χρονος Αυστραλός που θα παρακολουθήσει από το γκαράζ της ιταλικής φίρμας τον πέμπτο γύρο του WSBK που θα γίνει στη Monza την Κυριακή 8/5, θα βρεθεί το τριήμερο 12-14/5 στο Mugello όπου μαζί με τον επίσημο οδηγό εξέλιξης της Ducati Vittoriano Guareschi θα πάρει μέρος σε δοκιμές.

Ο Βayliss θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την Desmosedici GP9 και να συμβάλει με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ταλέντο του στην εξέλιξή της, αλλά και στην εξέλιξη της GP10, της μοτοσυκλέτας που θα τρέξει στο Πρωτάθλημα του 2010.

Τα σενάρια θέλουν τον Αυστραλό να δοκιμάζει και την Desmosedici του 2010, κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται από την Ducati.

Η πρώτη και τελευταία νίκη του Bayliss στα MotoGP
Στις 29 Οκτωβρίου του 2006 ο Αυστραλός πήρε μέρος στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Πριν από λίγες ημέρες είχε κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στo WSBK και η Ducati τον κάλεσε για να αντικαταστήσει τον τραυματία Sete Gibernau.

Η εμφάνισή του εκείνο το τριήμερο ήταν εκπληκτική. Ό,τι δεν είχε καταφέρει τα τρία χρόνια πλήρους εμπλοκής του στο σπορ. Ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση του γκριντ και πανηγύρισε την πρώτη και μοναδική του νίκη στα MotoGP σε ένα αξέχαστο διήμερο για την Ducati που έκανε το 1-2.

Σε εκείνον τον αγώνα o Nicky Hayden εξασφάλισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το λάθος του Valentino Rossi που έπεσε.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας των 990cc μιας και από το 2007 μπήκαμε στην εποχή των 800cc.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa, o ...βενζινάς

« Προηγούμενο άρθρο

Στηρίζει Pedrosa η Honda που αλλάζει... νοοτροπία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα