• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moriwaki 2η μέρα: Εκτός βαθμών ο Νότης
Απίστευτη ατυχία με σπασμένη αλυσίδα
Νέα 15/03/2014 - 09:58

Ο 1ος Αγώνας του Moriwaki 250 Junior Cup του 2014 έγινε σήμερα το μεσημέρι στην πίστα της Navarra στην Ισπανία. Ο μόνος Έλληνας ανάμεσα στους 24 οδηγούς από όλον τον κόσμο που τελικά έδωσαν το παρόν, ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου, ξεκίνησε καλά από την 18η θέση που είχε πάρει στις Κατατακτήριες. Μπήκε στη μάχη για την 14η θέση, σε ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών. 

Όμως μια μικρή έξοδος του στοίχισε σε χρόνο και έμεινε λίγο πίσω από τους συναθλητές του, τερματίζοντας τελικά 17ος, ελάχιστα έξω από το βαθμό που δίνει η 15η θέση.

Στη διάρκεια των δύο Κατατακτήριων και του Αγώνα, κατάφερε να εξοικειωθεί περισσότερο με τον μεγάλο μονοκύλινδρο κινητήρα των 250cc – ειδικά στα κατεβάσματα ταχυτήτων – και προσπάθησε να αισθανθεί πιο άνετα στα πλαγιάσματα και ειδικά στην αίσθηση που έχει στην κορυφή της στροφής.

 

Στον 2ο Αγώνα της ημέρας ο Νότης ξεκίνησε δυναμικά και στον 1ο γύρο φάνηκε ότι μπορούσε να επικρατήσει στο ίδιο γκρουπ οδηγών που έδωσαν τη μάχη στον πρώτο Αγώνα. Όμως στάθηκε άτυχος, καθώς στον 2ο γύρο έσπασε η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα για τον ίδιο, εκτός του ότι έχασε την ευκαιρία να πάρει τους πρώτους του βαθμούς και περισσότερη εμπειρία με τη νέα του μοτοσυκλέτα!

Ο μηχανικός Βαγγέλης Ζαφειρούλης που είχε ελέγξει την αλυσίδα, μίλησε με τους ανθρώπους της Ten Cate (που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία όλων των μοτοσυκλετών) και πήρε την απάντηση ότι προφανώς είναι αστοχία υλικού, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του Moriwaki Cup.

Ο Νότης είπε χαρακτηριστικά:

“Κρίμα για την σπασμένη αλυσίδα, γιατί πιστεύω ότι είχα τη φόρα να περάσω τους συναθλητές μου, σε αυτό το γκρουπ που είχαμε μαζευτεί έξι. Ακόμη με δυσκολεύει λίγο η μοτοσυκλέτα στα κατεβάσματα, αλλά την μαθαίνω και μου αρέσει. Αύριο θα προσπαθήσω στις δοκιμές να την μάθω καλύτερα”.

 

Η Ελληνική ομάδα στην οποία εκτός του μηχανικού βρίσκεται και ο πατέρας του Γιώργος, ετοιμάζεται για τις δύο 50λεπτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών αύριο, στις οποίες η μοτοσυκλέτα θα ρυθμιστεί και στις οριακές φάσεις των αναρτήσεων.

Επόμενος Αγώνας στις 25-27 Απριλίου στο Άσσεν της Ολλανδίας, μαζί με τον Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Κατάρ ΕΔ1: Fenati vs Kornfeil!

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Σέρρες τώρα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα