• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Κατάρ ΕΔ1: Fenati vs Kornfeil!
Ο Ιταλός της Sky VR46 ελάχιστα μπροστά από τον Τσέχο
Νέα 20/03/2014 - 14:06

Δυνατό ξεκίνημα για την πρωτοεμφανιζόμενη - στο Πρωτάθλημα της Moto3 - ομάδας του Valentino Rossi, Sky VR46! O Romano Fenati κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί στα πρώτα ελεύθερα της κατηγορίας για το 2014 και γράφοντας 2:07.176 πήρε την πρώτη θέση!

 

Ο Ιταλός και πολλά υποσχόμενος αναβάτης της VR46, είχε να αντιμετωπίσει έναν εξαιρετικό Jakub Kornfeil ο οποίος στον προτελευταίο του γύρο πλησίασε τον Fenati στα 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ωστόσο σίγουρα η πρώτη εμφάνιση του Τσέχου σκόρπισε χαμόγελα στην ομάδα.

 

Στην τρίτη θέση ο Isaac Vinales, ο εξάδελφος του Maverick ο οποίος πήρε τη θέση του τελευταίου στην Team Calvo, δίπλα στον Kornfeil. Ο Ισπανός ήταν καλός κι έκανε το 1-2-3 για την ΚΤΜ, ωστόσο η διαφορά του από την κορυφή είναι στα τέσσερα δέκατα από τον εκπληκτικό Fenati.

 

Είχαμε συνηθίσει σκληρές και αμφίρροπες μάχες στη μικρή κατηγορία, ωστόσο τα πρώτα δείγματα στο Κατάρ μας οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Από την τέταρτη θέση και κάτω οι διαφορές έφταναν και ξεπερνούσαν τα έξι δέκατα, δείχνοντας πως με το καλημέρα ο Fenati επέβαλε την κυριαρχία του.

 

Πάντως η τέταρτη θέση για τον Alex Marquez δεν αποτελεί απαραίτητα απογοήτευση, έχοντας καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή πάνω στη νέα Honda του. Το στήσιμο της μοτοσυκλέτας σε καμμία περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί - άλλωστε στο τελευταίο τεστ της Jerez είχαν από το HRC νέο, πιο δυνατό κινητήρα - και το 2:07.775 του μικρού αδελφού του Marc Marquez είναι ελπιδοφόρο για τη συνέχεια.

 

Την πεντάδα κλείνει άλλη μια Honda, αυτή του Efren Vazquez, ο οποίος ανά διαστήματα κατείχε την πρώτη θέση. Δυο Honda στις πέντε πρώτες θέσεις, αποτελούν καλούς οιωνούς για όλους εμάς (βλ. ανταγωνισμός) και σίγουρα έκαναν περισσότερο σκεπτικούς τους ανθρώπους της ΚΤΜ.

 

Ο Jack Miller δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο χαμηλή θέση, ήταν έκτος σήμερα, με τον Αυστραλό να καταφέρνει να σκαρφαλώνει εκεί μόλις στον τελευταίο του γύρο. Σίγουρα ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo θα δείξει περισσότερα στη συνέχεια του Σ/Κ. Ο Alex Rins έφερε την Honda του στην έβδομη θέση, όντας ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 2:08, με διαφορά στα 0,156 από τον ομόσταυλό του (Marquez).

 

Ο Danny Kent επέστρεψε στην κατηγορία έχοντας στην άκρη του μυαλού του τον Τίτλο! Ο νεαρός Βρετανός έχει το ταλέντο, πρέπει όμως να το δείξει και μέσα στην πίστα. Σήμερα, πάνω στην μεταμφιεσμένη KTM του (Husqvarna), έμεινε στην όγδοη θέση και ήταν ο τελευταίος με διαφορά εντός του δευτερολέπτου από τον πρώτο.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν ο έτερος αναβάτης του Valentino Rossi στην κατηγορία, Francesco Bagnaia, με χρόνο 2:08.196 και ο Miguel Oliveira, ο οποίος χάρισε στην Mahindra του μια θέση στη δεκάδα, μένοντας 1,1δ πίσω από την κορυφή. Πολύ καλή η παρουσία της Ana Carrasco, η οποία κέρδισε με την αξία της τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατάφερε στις ΕΔ1 να πάρει την 19η θέση!

 

Με κάποια προβλήματα και μικρή καθυστέρηση βγήκε στην πίστα ο Θανάσης Σίσσης, ο οποίος από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό άρχιζε να κατεβάζει χρόνους. Ωστόσο, με το πέσιμο της καρώ σημαίας το μόνο που κατάφερε ήταν η 26η θέση, με χρόνο 2:10.168 και σχεδόν τρία δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Ο Ελληνοαυστραλός έχει τέσσερεις ημέρες μπροστά του για να βρει το κατάλληλο set-up στη Mahindra του, ώστε να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στην τρίτη του χρονιά στην Moto3!

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τους χρόνους των αναβατών!

 

Επόμενο άρθρο »

Qatar Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Αποκλειστικό video: Ducati Team 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα