• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ MotoGP ΕΔ1: Έλαμψε ο Aleix!
Μόλις 11ος ο Marquez, στο 7-9 οι Rossi-Lorenzo
Νέα 20/03/2014 - 14:12

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι θα τον γνωρίζετε πλέον με το μικρό του όνομα! Φυσικά μιλάμε για τον εκπληκτικό Aleix Espargaro που μάγεψε για μια ακόμη φορά στην πίστα του Κατάρ! Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το τεστ που διεξήχθη εκεί πριν περίπου δέκα ημέρες, ο Aleix κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη θέση, παρουσία των μεγάλων ονομάτων της κατηγορίας! Οπωσδήποτε η νέα σεζόν αναμένεται πολύ συναρπαστική!

 

Έχοντας σύμμαχό του το έξτρα μαλακό ελαστικό των OPEN, ο Aleix έγραψε 1:55.201δ αφήνοντας τον δεύτερο αναβάτη για σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του! Αυτός ήταν ο Alvaro Bautista που συνεχίζει την πρόοδο με την καινούργια ανάρτηση της Showa και τα φρένα της Nissin. Ο Ισπανός του Gresini, όπως και όλοι οι αναβάτες της πεντάδας, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στη συγκεκριμένη πίστα πριν λίγες ημέρες.

 

Στην τρίτη θέση ο Bradley Smith, ο οποίος πίεζε για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά και το κατάφερε. Ο τρίτος χρόνος χαρίζει περισσότερη αισιοδοξία στον Βρετανό, για τη συνέχεια. Πίσω από τον Smith, ο Andrea Iannone ο οποίος έβγαλε ασπροπρόσωπη την GP14 της Ducati και ήταν ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 1:56δ.

 

Τα πρώτα ελεύθερα διακόπηκαν μετά από 15 λεπτά, εξαιτίας μιας πτώσης του Yonny Hernandez που έριξε πολλά χαλίκια και πέτρες μέσα στην πίστα και συγκεκριμένα στην στροφή 16. Μετά από πέντε λεπτά διακοπής, η πίστα καθαρίστηκε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

 

Ο Pol Espargaro, παρά τους πόνους από τον τραυματισμό του στην κλείδα λίγο πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, ήταν αρκετά ευδιάθετος και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, σημειώνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ τελικής στην πίστα Losail με 346 χλμ! Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Marquez με 344χλμ/ώρα.

 

Ο πρώτος εργοστασιακός αναβάτης ήταν ο Dani Pedrosa, αλλά με διαφορά από την κορυφή στο 1,1δ. Φυσικά, όσο ο χρόνος περνάει και η πίστα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, οι χρόνοι θα κατεβαίνουν και οι γνώριμοι τέσσερεις θα ανέβουν θέσεις στην κατάταξη. Ένας από αυτούς θα είναι και ο Valentino Rossi, ο οποίος σήμερα έμεινε στην έβδομη θέση. Ο Ιταλός άσος δήλωσε ότι η πίστα ήταν πολύ βρώμικη και δεν είχε καθόλου καλή πρόσφυση, γλιστρώντας σχεδόν παντού! Φυσιολογικά λοιπόν, εκείνοι που είχαν πάρει μέρος στις δοκιμές είχαν το πάνω χέρι.

 

Εξαιρετικός ήταν ο Colin Edwards, ο οποίος αποδεικνύει τη δυναμική της Forward Yamaha του και στα 40 του χρόνια πλασαρίστηκε στην 8η θέση, μπαίνοντας σφήνα στο δίδυμο της Movistar Yamaha. Φανερά εκνευρισμένος ο Jorge Lorenzo, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:56.668δ - 1,467δ από την κορυφή - έχοντας να αντιμετωπίσει το δύστροπο (για την M1 του) πίσω ελαστικό της Bridgestone.

 

Τη δεκάδα έκλεισε η RCV1000R του Nicky Hayden, η διαφορά του οποίου από τη μοτοσυκλέτα του Aleix ήταν στα ίδια επίπεδα όπως και στο πρόσφατο τεστ στην πίστα του Κατάρ. Άμα τη επιστροφή του από τον τραυματισμό, ο Marc Marquez ξεκίνησε προσεχτικά στα πρώτα ελεύθερα και πήρε την 11η θέση, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στις πολλές δεξιές στροφές της πίστας. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν περίμενε να πονά τόσο πολύ στο δεξί του πόδι, κάτι που φυσικά τον εμπόδισε να γράψει καλούς χρόνους σήμερα.

 

Ο Stefan Brad έμεινε μακριά από τον καλό του χρόνο πριν δέκα ημέρες και ήταν μόλις 12ος. Το δίδυμο της εργοστασιακής Ducati έμειναν ακόμα πιο πίσω, κάνοντας κοντινούς χρόνους και χωρίς να κατορθώνουν να πέσουν κάτω από το 1:57δ. Τέλος, να πούμε ότι προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του αντιμετώπισε ο Scott Redding κι έμεινε στην 19η θέση. Τα πράγματα όμως ήταν κατά πολύ χειρότερα για τον Michael Laverty, ο οποίος δεν κατάφερε καν να βγάλει στην πίστα τη μοτοσυκλέτα της PBM!

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τους χρόνους και τις τελικές, αναλυτικά!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ Moto3 ΕΔ2: Ο Fenati τον καλύτερο χρόνο

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Κατάρ ΕΔ1: Ο Kallio στο τέλος 1ος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα