• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Θα βελτιωθεί ο Lorenzo!
Τρίτος χωρίς πολλά ρίσκα ο Βρετανός χτες
Νέα 21/03/2014 - 14:18

Ο αναβάτης της Tech 3, Bradley Smith, ολοκλήρωσε χτες το βράδυ τα πρώτα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας στο Κατάρ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, έξι δέκατα πίσω από το χρόνο του Aleix Espargaro.

 

"Κάναμε ένα καθαρό 1:55 στο τεστ εδώ, πριν δέκα ημέρες και σήμερα (σ.σ. χτες) πετύχαμε 1:55.8 με παλιά ελαστικά αγώνα. Δεν θέλαμε να πάρουμε πολλά ρίσκα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και θα δούμε τι θα φέρει η επόμενη ημέρα".

 

"Ελπίζω η πίστα να είναι σε καλύτερη κατάσταση και τα ελαστικά να ζεσταθούν περισσότερο και ως αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη πρόσφυση", πρόσθεσε. Η έλλειψη πρόσφυσης προβλημάτισε ιδιαίτερα και τον Lorenzo, για τον οποίο ο Smith είπε τα εξής: "Εμείς είχαμε τρεις ημέρες να δοκιμάσουμε εδώ και ξέρω το μυστικό να κάνω τα ελαστικά να δουλέψουν και να πάρω την καλύτερη απόδοση από αυτά. Ο Lorenzo δεν είχε αυτή την πολυτέλεια".

 

"Το Phillip Island είναι μια πολύ διαφορετική πίστα και έχει τελείως διαφορετική πρόσφυση. Εδώ έχεις πολλές κινήσεις στη μοτοσυκλέτα και όσοι ήρθαν από το Phillip Island με την τεράστια πρόσφυση, θα επηρεαστούν περισσότερο. Καθώς περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται, όπως και οι υπόλοιποι άλλωστε. Όλοι όσοι ήταν στην Αυστραλία, δυσκολεύονται", εξήγησε.

 

Ενώ ο Lorenzo επανέλαβε τις δηλώσεις του από την Sepang2, ότι τα ελαστικά είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς, ο Smith δεν επικρότησε το χαρακτηρισμό.

 

"Το ελαστικό δεν είναι επικίνδυνο, απλά δεν μπορούμε να το φτάσουμε στην ιδανική θερμοκρασία για να αποδώσει. Κανείς άλλωστε δεν πέφτει, εκεί είναι που φαίνεται η επικινδυνότητα. Δεν δουλεύει καλά, απλά πρέπει να βγάλεις το καλύτερο από αυτό. Αν έχεις τη θερμοκρασία δουλεύει, αν όχι, δεν δουλεύει", είπε.

 

Επόμενο άρθρο »

Πρόοδος για Hayden!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πολύ βρώμικη η πίστα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα