• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pol αψηφά τους πόνους για την 5η θέση!
Ρεκόρ τελικής με 346 χλμ/ώρα χτες!
Νέα 21/03/2014 - 14:18

Την ώρα που ο αδερφός του πανηγύριζε για την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα του 2014, ο Pol Espargaro έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στο Κατάρ και σκαρφάλωσε ως την 5η θέση, στην παρθενική του σεζόν στην κατηγορία MotoGP!

 

"Δεν είμαι στο 100%, αλλά είμαι χαρούμενος που οδηγώ τη μοτοσυκλέτα και αυτός ήταν ο στόχος", δήλωσε, αναφερόμενος στον τραυματισμό του στην αριστερή κλείδα (στο τεστ που έγινε στο Κατάρ πριν περίπου δέκα ημέρες) που τον ταλαιπώρησε.

 

"Κάναμε καλούς χρόνους και πονούσα, αλλά όχι πολύ. Φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματα ότι όσοι δοκίμασαν εδώ, είναι μπροστά από τους εργοστασιακούς. Αυτό είναι φυσικό, αν και η πίστα ακόμα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στα επόμενα ελεύθερα όμως, είμαι σίγουρος ότι θα πιέσουν και θα περάσουν μπροστά. Όποιος πιστεύει κάτι άλλο κάνει λάθος", πρόσθεσε.

 

Αν και το ξεκίνημά του στην κατηγορία δεν ήταν το ιδανικό, εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Pol ήταν χαρούμενος με την απόδοσή του παρά το ότι σε μερικά σημεία της πίστας, ο αέρας φάνηκε ότι τον ενοχλούσε.

 

"Βασικό μας μέλημα είναι να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας. Δεν έπεσα στο μέσο μιας στροφής ή στα φρένα...", εξήγησε. Να θυμίσουμε ότι η πτώση οφειλόταν στο γεγονός ότι σ' ένα κατέβασμα έβαλε νεκρά στο κιβώτιο. "Σ' ένα σημείο της στροφής 10 ή 11, της γρήγορης αριστερής, έχει πολύ άνεμο και υπάρχει αντίσταση. Εκεί πονάω λίγο, αλλά τίποτα το πολύ άσχημο".

 

Χτες, ο Ισπανός της Tech 3 κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ τελικής που κρατούσε από πέρυσι ο Marc Marquez, γράφοντας στην "παγίδα" ταχύτητας 346 χλμ/ώρα! "Σίγουρα είναι διαφορετικά απ' ότι στην Moto2", σχολίασε χαμογελώντας. "Εκεί χρειάζεσαι λίγο δύναμη παραπάνω, εδώ την έχεις σε αφθονία".

 

Ο Ισπανός μίλησε και αυτός για το γεγονός ότι οι εργοστασιακοί ήταν χαμηλά, αλλά και για το νέο ελαστικό της Bridgestone. "Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουν λίγο. Εδώ, το βασικό πρόβλημα δεν είναι το ελαστικό, διότι στις δοκιμές δούλεψε καλά. Δεν έχουν εμπιστοσύνη γιατί η πίστα είναι σε άσχημη κατάσταση, αλλά είμαι βέβαιος ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βελτιωθούν και θα καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι με το ελαστικό".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Πρόοδος για Hayden!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πολύ βρώμικη η πίστα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα